ОФК КИКИНДА УПАЛА У КРИЗУ РЕЗУЛТАТА, НАФТАГАС ОДНЕО БОДОВЕ

БЕЉИЋ ПОРЕМЕТИО РИТАМ

Очајна ОФК Кикинда поражена је минималним резултатом од Нафтагаса. Већ од првог тренутка видело се да гости више желе бодове, били су бржи и опаснији и гол је лебдео у ваздуху.

На супротној страни тек једна опасност: Бенцке је одиграо повратну у петерац, Ивановић се снашао у гужви, али други помоћни судија, Стефан Петровић из Сремске Митровице, спасио је Елемирце. Бенцке је, по Петровићу, раније био у офсајду, али снимак тако не показује. Покушавао је да запрети Виктор Молнар, али без резултата.

Пред одмор, пречка „нафташа” који су у наставку мудро чували предност и заслужено славили. Владимир Шпоња, шеф струке, каже да је ово најслабије издање његовог тима, рачунајући и контролне мечеве:

 – Није било играча спремних да преузму одговорност и подигну екипу, да се тргнемо и пробудимо. Целу утакмицу били смо у супротном ритму и победа Нафтагаса је заслужена. Мотивација, жеља и елементарно фудбалско знање, били су на њиховој страни, а пре меча причали смо да само на највишем нивоу психофизичких могућности, можемо да се носимо са добрим Елемирцима – каже Шпоња.

Није оправдање чињеница да Кикинђани нису били у најјачем саставу.

– Пореметила нас је повреда Бељића, дан пред утакмицу. Голман Опарница тренира смањеним интензитетом, а још двојица младих не вежбају са екипом због школских обавеза. Потребна су нам два појачања, али прелазни рок истиче…

Следи гостовање Словену.

– Румљани су добри као и Нафатагас, а минулог викенда изгубили су код куће од Шајкашана па ће бити силно мотивисани. Офанзива им је најјаче оружје, као и искуство Радишића, Бране Илића, Игњића, Максимовића. После два пораза, морамо да се издигнемо изнад проблема. Верујем да смо као екипа способни за то а у Руми више успеха имаће екипа која се ментално буде брже опоравила од пораза – јасан је Шпоња.

Марко Вукобрат, спортски директор, задовољан је са девет од 15 бодова:

– Старт је био сјајан, у Кули нисмо заслужили пораз, док нам је у дуелу са Елемирцима била најслабија игра. Свесни смо квалитета Српске лиге, екипа је млада и промењена у односу на прошлу сезону и ако не будемо давали максимум на свакој утакмици могли бисмо да уђемо у проблем. Играчи и тренер имају подршку, али свесни смо да нам недостаје центарфор и задњи везни, покушаћемо да их доведемо до краја прелазног рока.

За нормално функционисање у овом рангу потребно је и новца.

 – Да није, пре свих, народног посланик Миленка Јованова, који лобира за добијање средстава, потом Града Кикинде и неколицине људи из Управног одбора, питање је да ли би клуб могао да се такмичи у овом рангу – каже Вукобрат.

Д. П. П.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 14. 09. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!