ОФК ВРШАЦ – МАЧВА 0:0

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА 

ОФК ВРШАЦ – МАЧВА 0:0

ОФК ВРШАЦ: Андријанић 7, Петрић 7, Диуф 7, Лазевски 7, Томић 6,5, Брауновић 6,5 (од 66. Миливојевић 7), Зоћевић 6,5 (од 77. Грек -), Сташевић 6,5 (од 46. Терзић 7), Чејић 7 (од 87. Главинић -), Килибарда 6,5 (од 66. Рикелме 6,5), Миладиновић 7.

МАЧВА: Гочманац 7, Јововић 6,5, Мијаиловић 6,5 (од 76. Петровић -), Јовановић 6,5, Елијах 7, Сладојевић 7, Ристивојевић 6,5, Новаковић 7, Радуновић 7 (од 90+1 Марковић -), Савковић 6,5, Пејовић 7 (од 58. Бранковић, од 90+1 Стевановић -).

Играч утакмице: Миладиновић

Градски стадион. Гледалаца: 500. Судија: Данило Јеринић (Београд) 7. Жути картони: Томић (ОФК шац), Радуновић, Сладојевић, Савковић, Елијах (Мачва).

Борбено на стадиону под кулом у премијерном мечу 6. кола, али утакмица квалитетом није могла да задовољи око 500 љубитеља фудбала. Вршчани и Шапчани нису бриљирали, али тренери Костић и Куртушић морају да буду задовољни ремијем. Од очекиваног, виђена је чврстина у дуелима и жустрина, а осим голова изостала је креација и нападачка имагинација.

ОФК Вршац је захваљујући иницијативи у првих десетак минута створио две прилике, у 11. минуту Миладиновић је из слободног ударца проверио будност голмана Гочманца, а 60 секунди касније Сташевић је оштро центрирао и Килибардин ударац главом није био прецизан.

Вршчани су средином првог дела покушавали акцијама преко крила, али агилни Чејић и Миладиновић остали су недоречени.

Шапчани су, у 28. минуту, без акције дошли до најповољније прилике у првом полувремену. Голман Андријанић додао је лопту Томићу, везиста Вршчана није био опрезан што је искористио лукави Елијах, уследио је контакт на ивици шеснаестерца и слободан ударац за Мачву. Шапчани су тражили пенал и искључење, али нити је фаул био у шеснаестерцу, нити је Томић био последњи играч одбране. Мијаиловић је из слободног ударца погодио живи зид.

У другом полувремену, ривали су играли су са још већом потрошњом енергије и створили још мање прилика. Једину добру имала је Мачва у 56. минуту: Елијах је идеално упослио Пејовића, али нападач Шапчана није искористио зицер.

Вршчани су до краја били посвећенији нападу, Рикелме је могао боље после акције Терзића, а последња претња голману Гочманцу био је ударац Томића у на докнади времена.

Б. Јосимов

Извор: http://www.zurnal.rs

 

ОБЈАВЉЕНО: 09. 09. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!