ОФК ВРШАЦ ПОЧЕО ПРИПРЕМЕ

Фудбалери ОФК Вршца почели су припреме за нову сезону у понедељак, 26. јуна. У име управе клуба играче и стручни штаб поздравио је Зоран Костадинов. Нови тренер, Зоран Костић, на првом окупљању рекао је да клуб мора наставити са уздизањем и просперитетом и да су то најважнији циљеви.

„Желим још једном да се захвалим људима из клуба на указаном поверењу. Драго ми је што сам постао део изузетно организованог колектива. После уводних тестирања комплетне припреме спровешћемо у Вршцу, на нашем стадиону, где имамо идеалне услове и све неопходне капацитете. У плану је да одиграмо шест припремних утакмица, за сада смо заказали четири“, рекао је Костић.

Када је у питању кадар, стратег Вршчана рекао је да су играчи имали сјајну претходну сезону и да је велики број носилаца игре отишао из клуба и настављају каријеру на вишем нивоу такмичења. На првом окупљању на стадиону под вршачком кулом било је 24 фудбалера, али некима још увек није дефинисан коначан статус.

„То је нормална ствар у фудбалу, у спорту уопште. На то смо сви спремни, новајлија има, као и оправдано одсутних. Број играча сигурно ће се мењати током прелазног рока. Идеално би било да на свакој позицији у тиму имамо по два квалитетна играча због конкуренције и томе ћемо тежити“, рекао је Костић.

Тренер Костић осврнуо се и на концепт рада у првој недељи припремног периода.

„У уводном делу припрема акценат ће бити на стицању снаге, али са лоптом јер сам присталица таквог начина рада. Припремне мечеве нећемо играти све до 8. јула када је заказан први тест против румунског друголигаша Виторул Пандури на нашем стадиону“, закључио је Костић.

За сада се зна да ће ОФК Вршац припремне мечеве играти још против ОФК Београда (12. јула), румунске Думбравице (15. јула) и Смедерева (29. јула).

Извор: http://www.evrsac.rs

ОБЈАВЉЕНО: 28. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!