ОФК ВРШАЦ ПОЧЕО ЗИМСКЕ ПРИПРЕМЕ

После двомесечне паузе фудбалери ОФК Вршца одржали су први заједнички тренинг на зимским припремама за наставак сезоне у којој су после првог дела оставили врло добар утисак и на добром су путу да остваре зацртани циљ, опстанак у Моцартбет Првој лиги Србије. Шеф стручног штаба, Ненад Мијаиловић, на првој прозивци имао је 23 фудбалера.

Задржан је скоро комплетан играчки кадар из пролећног дела, тим су напустили Матија Бабовић и Огњен Мажић, дошао је доскорашњи омладинац Црвене звезде, Петар Граоња.

– Сви играчи које смо желели да задржимо остали су у тиму, у завршним смо преговорима са потенцијалним појачањима, али о њима више наредних дана. Тренутно нам је фокус на мотивацији и дисциплини на путу до нашег циља, то је опстанак у лиги кроз пласман у плеј – оф.

Играчи су током зимске паузе радили по индивидуалним програмима и у наредна два дана на лекарским прегледима и тестирањима биће јасно у каквом су стању стигли на почетак припрема.

Чврсто верујем да ће сви играчи који су данас стигли и сви који су оправдано одсутни, припреме почети у најбољем могућем стању. Сигуран сам да ћемо током седмонедељних припрема подићи њихово психофизичко стање на још виши ниво и да ће још више напредовати на техничко-тактичком плану. Уз сјајну атмосферу то ће бити довољно да остварујемо добре резултате.

После дводневног тестирања, екипа ће на вршачком стадиону радити до 29. јануара, и до тада одиграти три припремне утакмице. Против румунског трећелигаша Деве (21. 1), против Железничара из Панчева (25. 1) и меч против још једног румунског трећелигаша, Корнивула (28. 1). ОФК Вршац 30. јануара креће у Међугорје где ће током седам дана боравка одиграти две утакмице, против друголигаша ГОШК-а из Габеле (1. фебрауар) и вишеструког шампиона БиХ, Зрињског из Мостара (4. фебруар).

– По повратку у Вршац имаћемо још три провере, Омладинац из Нових Бановаца, Политехника из Темишвара и генерална проба против Смедерева, све три утакмице одиграћемо на нашем терену, закључио је Мијаиловић.

Извор: https://instagram.com/ofkvrsac_official

ОБЈАВЉЕНО: 10. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!