ОФК ВРШАЦ – ЖЕЛЕЗНИЧАР 1:2

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА 

ОФК Вршац – Железничар 1:2 (0:2)

Градски стадион у Вршцу. Гледалаца: 600. Судија: Благоје Мијаиловић (Вршац). Стрелци: Стојковић у 69. за ОФК Вршац, Обреновић у 14. и Јовановић у 27. за Железничар.

ОФК ВРШАЦ: Марковић, Терзић, Петрић, Пајевић, Вујић, Лазевски, Парађина, Кадијевић, Брауновић, Ивић, Павлов. Играли су још: Лукић, Мажић, Николић, Благојевић, Станисављевић, Делић, Грек, Сојковић, Радисављевић, Главинић.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Андријанић,

Симчевић, Јовановић, Миликић, Конотар, Обреновић, Томић, Ђорђевић, Јовановић, Димитрић, Бачанин. Играли су још: Кожул, Лаиновић, Петровић, Дасић, Обрадовић, Балаж, Јанковић, Обенг, Гргић, Одита, Зувић, Меденица.

Фудбалери ОФК Вршца и Железничара приказали су изузетно квалилетну игру за ову фазу припрема. Ривалима је припало по полувреме. У првом су бољи били Панчевци, чијом је игром дириговао одлични Димитрић, док су Вршчани били бољи у наставку када је виђен најлепши тренутак утакмице, еврогол Стојковића.

Гости су повели у 14. минуту, дефанзивци Железничара ослободили су се пресинга нападача Вршчана, створили вишак играча у фази напада, Димитрић је снажно шутирао са ивице казненог простора, Марковић одбранио, али одбијену лопту прихватио је Обреновић и сместио је под пречку.

ОФК Вршац је узвратио са две одличне акције, у 19. минуту Брауновић је одузео лопту дефанзивцу гостију Јовановићу и шутирао снажно преко гола, а у 25. минуту добру прилику имао је Терзић, после акције Павлова и Вујића шут главом завршио је преко пречке.

Два минута касније, гости су удвостручили предност. После корнера, у шеснаестерцу Вршчана најбоље је скочио Јовановић и ударцем главом сместио лопту у угао.

До краја првог полувремена још једна добра акција ОФК Вршца: Брауновић се изборио за лопту са дефанзивцима Железничара, али када је требало да асистира саиграчима, шутирао је слабо из тешке позиције.

У другом полувремену ОФК Вршац је имао више од игре, офанзиву је најавио Делић, одличним ударцем у 68. минуту који је погодио стативу гола гостију. У следећем нападу Вршчани су дошли до поготка, Стојковић је соло акцијом продро у казнени простор и ефектно послао лопту у горњи угао, а од стативе завршила је у мрежи. Био је то један од најлепших голова на стадиону под кулом последњих година.

Фото: Железничар

Б. Јосимов

Извор: http://www.zurnal.rs

 

ОБЈАВЉЕНО: 10. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!