ОМЛАДИНАЦ ФАВОРИТ ПРОТИВ ОСЛАБЉЕНИХ БЕЧЕЈАЦА, ДЕРБИ У ПАНЧЕВУ ИЗМЕЂУ ДИНАМА 1945 И СОМБОРАЦА, ТЕКСТИЛАЦ ИДЕ ПО БОДОВЕ У ЕЛЕМИР?

У Српској лиги, Војводина, очекује се дуго, занимљиво и неизвесно првенство. Већина екипа се појачала и подмладили редове, тако да се очекује равноправна борба, како за врх, тако за опстанак. Старт првенства неће дати праву слику и могућа су изненађења. Биће потребан известан период да се тимови уиграју, хомогенизују и покажу колико вреде. Бар на папиру у фаворите можемо убројити Раднички из Сомбора, Текстилац, појачани Омладинац, Раднички из Зрењанина, ОФК Бачку… Кад је борба за опстанак у питању незахвално је издвајати било кога, мада се Хајдук 1912 налази у доста деликатној ситуацији, новајлије су за већу конкурената непознаница и успех ће бити ако у првој сезони обезбеде опстанак.

Бивши прволигаш ОФК Бачка у суботу ће дочекати 1. мај. Домаћин је променио комплетан тим, нешто су закаснили са припремама, али су се стабилизовали и саставили респектабилан тим. Румљане је напустило десет играча и како рече тренер Ковачевић, требаће времена да се новајлије уиграју. Најзвучније име је Угрица из ОФК Београда, Бобар…

Динамо 1945 домаћин је једном од претендената за највиши пласман, Радничком из Сомбора. Панчевци су пролећни део првенства одиграли сјајно и по резултатима су били у самом врху. Сачували су окосницу тима и довели неколико квалитетних појачања са намером да играју значајнију улогу у наступајућем првенству. Сомборци су ангажовали за тренера Саву Павличевића и довели 4-5 искуснијих играча. По свему судећи ово је дерби кола, очекује нас занимљив, квалитетан и неизвестан дуел.

Јединство је захваљујући фузији са Фениксом 1995 остало српсколигаш, и у току прелазног рока били су изузетно активни око довођења нових играча како се не би поновила претходна сезона. У госте долазе појачани Зрењанинци са високим апетитима, и по свему судећи спремни су за велика дела. Очекује нас неизвестан исход и могућа су сва три знака.

У Новим Бановцима забележен је највећи промет на фудбалској пијаци. Незадовољни другим делом прошле сезоне, челници су издали исписнице готово свим играчима (20), и довели приближан број новајлија. Остао је капитен и најбољи стрелац Лежајић, Суботић, Мићић. Верују да ће млади играчи донети нову снагу и енергију спремни да се укључе у борбу за врх. У госте долази ослабљени ОФК Бечеј 1918, са скромним амбицијама и тежњом да опстану у друштву српсколигаша. Отишли су искуснији играчи, дошли су млађи и питање је колико су спремни да поднесу терет напорног првенства. Омладинац је фаворит и победа се намеће као императив.

Новајлија Нафтагас дочекује Текстилац, једног од кандидата за прво место, појачани гости су ближи освајању целог плена. Новајлија има одређени индивидуални квалитет, улазе мотивисани и жељни да се докажу. Оџаке је напустило 13 играча, исти број је пристигао, тако да су доласком Анђелковића, Јуриша, Шишкова и осталих много добили. Желе да играју модеран, препознатљив, брз и агресиван фудбал.

Бивши прволигаш Кабел угостиће новајлију Подунавац из Белегиша. Домаћин је сачинио тим спој младости и искуства, предњаче млади играчи Војводине који траже афирмацију како би на себе скренули пажњу и вратили се у редове “лала” на велика врата. Гости су посебно радили на стицању снаге и физикалијама, јер знају да је првенство дуго и непредвидиво. Верују да ће новајлијама требати један период да се уиграју и покажу колико вреде.

Новајлија Станишић дочекује ослабљени Хајдук 1912. Домачин има компактан и уигран тим, и желе да на старту покажу да игре из претходне сезоне нису случајност и да могу наставити успешан низ. Хајдук 1912 је остао без комплетног кадра, каснили су са припремама, и налазе се у фази формирања тима. Имали су кратак период за ангажовањем појачања и селектирања тима. Појачали су спортски сектор са директором Зораном Марић, некадашњим играчем Војводине.

Прво коло се затвара сусретом између Тисе и Борца из Шајкаша. Српсколигаш из Адорјана није значајније мењао састав и пре свега ће као прошле сезоне тежити да оправдају улогу домаћинске екипе. Борац је донекле подмладио састав и направо успешан спој младости И искуства. Желе да понове блиставе резултате из претходне сезоне, ако не да буду у златној средини.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 12. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!