ОМЛАДИНАЦ (НБ) – 1. МАЈ 3:1

СРПСКА ЛИГА „ВОЈВОДИНА“

ОМЛАДИНАЦ (НБ) – 1. МАЈ 3:1 (1:0)

Нови Бановци – Гледалаца: 300. Судија: Немања Деспотовић (Огар) 7. Стрелци: Мисић у 37, Добријевић (пенал) у 53, Димитријевић у 86. за Омладинац, Клисура у 90+1. за Први мај. Жуги картони: Зељајић, Мандић (Први мај).

ОМЛАДИНАЦ Благојевић -, Савић 7,5, Мисић 8, Милићевић 7, Станисављевић 7,5, Добријевић 8, Ахчин 7 (од 68. Филип Чермељ -), Дашић 7,5 (од 86. Рамовић -), Димитријевић 7,5, Тодоровић 8 (од 86. Јовановић -), Кнежевић 7 (од 77. Станимировић -).

1. МАЈ: Иванчевић 6,5, Петровић 6,5 (од 60. Белић 6,5), Обрадовић 7, Радовановић 6 (од 46. Зељајић 6,5), Гајић 6,5, Шљукић 6 (од 46. Тримановић 6), Зечак 6,5, Ивеља 6,5 (од 84. Јовановић -), Лазић 7, Клисура 7, Дамјановић 6,5 (од 60. Мандић 6,5).

Играч утакмице. Добријевић

Четврта узастопна победа Новобановчана, утисак би био комплетниији да домаћин није матиран у првом минуту надокнаде, кад је корнер извео Данијел Лазић а Марко Клисура ударцем главом из петерца прекинуо серију „зелених” без примљеног гола. Александар Мисић, вредни капитен домаћина, прошао је двојицу играча гостију на почетку сремског дербија и центрирао, а Ахчин је главом лоше шутирао у другом минуту. Милан Белћ, шеф стручног штаба „првомајаца” командовао је са трибине због искључења у претходном колу. Бек Петровић добро је скочио испред Добријевића и омео „деветку” Омладинца, за то време гости су се организовано бранили, добро је прошао млађани голман Иванчевић. Лепа акција претходила је првом поготку, Добријевић је упослио Мисића као на тацни, ударац левог бека с левог бока са десет метара, донео је 1:0. Грмело је у смачионици Румљана на полувремену, тренер Белић кртиковаоје фудбалере Првог маја, сремског дербија бивши нападач Војводине отишао је смркнутог лица. Тодоровић је шутирао, Иванчевић одбио лопту, а Кнежевић шутирао јако у 51. минуту, промашио зицер са шест метара. Кнежевић је заслужан за једанаестерац домаћина, после шута руком је играо Петровић, Добријевић је из казненог ударца донео два разлике. Пословођа Станимировић послао је дугу лопту, а да је Кнежевић прихватио, можда би било 3:0 у 55. минуту. У финишу је слободан ударац извео сјајни Тодоровић, набацио лопту, а штопер Душан Димитријевић скренуо је главом са седам метара у мрежу нокаутираних Румљана.

Д. Јовановић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 01. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!