ОПСТАНАК БЕЗ БАРАЖА

По доласку новог шефа струке Славка Перовића, Спартак је заиграо боље и на две утакмице укњижио четири бода. Реми на тешком гостовању у Горњем Милановцу и тријумф против Пролетера бар се тако чинило, били су само добра увертира за Суботичане пред одлазак у Сурдулицу. А, тамо се очекивао позитиван резултат у корист тима са севера Бачке.
 
Ипак, домаћин је дошао до три вредна бода и скоро обезбедио опстанак.
 
– Лоше смо отворили меч у Сурдулици, нисмо чак ни конкретне прилике створили, док је домаћин стигао до предности после двадесет минута игре. Примљени гол је вероватно додатно утицао на нашу екипу, иако смо покушавали да се вратимо у игру и будемо равноправан ривал. Ништа нам није ишло по плану. Да је Бијеловић искористио шансу и изједначио можда би ток меча отишао у другом правцу, али није. То нас је коштало још једног примљеног поготка у наставку који је Раднику донео заслужену победу, а нама обавезу да у последње три утакмице морамо да будемо на максимуму како бисмо избегли бараж – каже Лазар Туфегџић.
 
Лош пролећни старт, промене тренера и још много фактора утицало је да Голубови пруже слабије партије и нађу се у опасној зони. Суботичанима би и један тријумф решио сигуран опстанак.
 
– Није требало да будемо у овој позицији. Подбацили смо у мечевима, негде нам срећа није била наклоњена и када се све то сабере нашли смо се ту где јесмо. И сада овај пораз није дошао у нaјбољем тренутку, али верујем да ћемо до краја показати да заслужујемо више. Чекају нас још две утакмице на домаћем терену и ту би морали да искористимо прилику и освојимо бодове вредне сигурног места у елитном такмичењу – истакао је Туфегџић.
 
Фото (Јелена Грлић): Туфегџић у дуелу са Којићем из Пролетера
 
Аутор: М. Новковић

Извор: http://www.zurnal.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 05. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!