ОПСТАНАК КОРАК БЛИЖЕ

Раднички је у дуелу са Кабелом, уписао другу победу у пролећној сезони и ослободио се улоге фењераша.
Изабраници тренера Марка Гутеше имају три бода више од Станишића и у финишу трке предност да се изборе за опстанак у „Војводини”.
– Веровао сам да ће посвећеност и жеља за победом донети добар резултат. Осетио се притисак у првом полувремену меча са Новосађанима, у полувремену сам рекао играчима да страх оставе по страни и да нападну из свих позиција. Брзо смо дошли до предности, знали да је удвостурчимо и да, коначно, будемо изнад последње позиције. Ово је победа тима, као и претходна, са Хајдуком 1912 – истакао је Гутеша.
Искусни стручњак био је јасан око прогнозе у последња три кола.
– Све је у нашим рукама и сами одређујемо судбину. Гостујемо Тиси и понављам да су сви ривали, против нас, у улози фаворита. Нисам сигуран да ћемо бити у најјачем саставу, имам неколицину ровитих, а ради се о младим играчима и њихов опоравак траје мало дуже. После меча у Адорјану, долази нам Станишић и то ће да буде меч одлуке и то нам је у фокусу. Искусни везиста Владимир јефтић, коначно је припремио нишанске справе. Био је у улози асистента и стрелца.


16 ГОЛОВА постигли су Зрењанинци, шест на последња два меча код куће, са Кабелом и Хајдуком 1912, по три


– Као колектив деловали смо добро, поготово у другом полувремену. На старту нас није хтело, желели смо да што брже дођемо до шанси и нисмо успели. Био сам пред голманом Дарком Зувићем, циљао сам први угао, али прочитао ме и одбранио. У наставку смо били супериорнији и кад смо повели, додали смо гас и завршили са убедљивих 3:0 – каже Јефтић.
Играо је и раније у Радничком, а српсколигашко искуство градио је и у Борцу из Сакула и перлеској Војводини 1928.
– Кад сам се поново обрео у дресу Радничког, правио се нови тим и ово је најмлађи погон у којем сам играо. Многи су нас, још у јануару, отписали, а сад смо на прагу циља и опстанка. Све је до нас, ничија помоћ није потребна и надам се да ћемо, за две недеље, победити Станишић. Верујемо у опстанак и заслужујемо чланство у српсколигашком каравану – истакао је Владимир Јефтић, градитељ игре Зрењанинаца.

Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 23. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!