ОРЛОВИ У КАТАРУ – САТНИЦА И СТАДИОНИ

Србија се налази у Групи Г на Првенству света у Катару заједно са Бразилом, Швајцарском и Камеруном, а позната је и  сатница, као и локација  где ће играти своје мечеве. Један од два сусрета навијачи „орлова“ ће гледати у преподневним сатима по средњеевропском времену.
Србија ће, дакле, мундијалско путовање у Катару почети у четвртак 24. новембра против Бразила у 22.00 сата по локалном, односно у 20.00 часова по средњеевропском времену и то на стадиону „Лусаил“.

То је стадион на којем ће 18. децембра бити играно велико финале Светског првенства! Овај стадион може да прими  80.000 гледалаца, а после турнира, биће сређен тако да прими двоструко мање гледалаца.
Изабранике селектора Драгана Стојковића затим чека меч против Камеруна. Тај дуел је на програму у понедељак 28. новембра од 11.00 часова по нашем времену, а играће се на стадиону „Ал Џануб“ у месту Ал Вакра, близу Дохе.


И за крај групне фазе, меч са Швајцарском, „орлови“ ће играти у петак 2. децембра, поново у вечерњем термину од 20.00 часова, али на стадиону „974“. Овај стадион познат је по томе што је састављен управо од 974 монтажна контејнера, а после Мундијала ће бити растављен! Такође, 974 је симболичан број, пошто је то телефонски позивни број за Катар.

Ако Србија оствари пласман у осмину финала, играће или 5. децембра на истом том стадиону (ако буде прва у групи) или 6. децембра на стадиону „Лусаил“ ако заврши на другом месту. Оба меча су на програму  од 20.00 по средњеевропском времену.

 

Извор: https://fss.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 02. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!