ОРЛОВИ У МОСКВИ | КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ СЕЛЕКТОРА ДРАГАНА СТОЈКОВИЋА И КАПИТЕНА ДУШАНА ТАДИЋА, ЗАХВАЛНОСТ ПРЕДРАГА МИЈАТОВИЋА (ВИДЕО)

Репрезентација Србије има у четвртак у Москви прву од две мартовске провере за оно што Орлове очекује у јуну на Првенству Европе у Немачкој. Дан пре меча са Русијом, селектор Драган Стојковић и капитен Душан Тадић одговарали су на питања медија…

-Сазнали смо после жреба за Европскг првенствo да ћемо гостовати у Русији и нисмо имали сумње, прихватили смо позив руске фудбалске федерације да играмо меч. Дочекани смо најнормалније, летели смо авионом од Београда до Москве, слетели, дошли у хотел и све даље како програм налаже. Ништа спектакуларно, све је под контролом. Желимо сутрашњи меч да одиграмо најбоље што можемо – рекао је селектор Драган Стојковић.- Оно што смо могли да видимо то је да селектор Карпин форсира један модеран стил фудбала у систему 4-3-3 и претпостављам да по том питању ништа неће мењати. Очекује нас тешка утакмица у сваком случају, трудићемо се да се припремимо најбоље што можемо и да неке наше варијанте, у тактичком смислу, испробамо у овом мечу. Русија је веома квалитетна селекција са неколико заиста изванредних играча и ово је прави тест, без обзира што се ради о пријатељском мечу. На кога нас Руси подсећају? Пре бих рекао на Енглезе и можда Данску, јер Словенија не игра у том систему.

Капитен Душан Тадић је говорио о руској селекцији…

-Погледали смо видео снимке репрезентације Русије. Ради се о изузетно доброј тимској екипи, наравно  са неким индивидуалним квалитетом, као што га има Головин и још неколико играча. Нису дуго имали утакмицу против јаког противника, види се да су жељни доказивања,  биће силно мотивисани да то и покажу. Очекује нас изузетно добра провера и једва чекамо, као и они, да изађемо на терен – истакао је Душан Тадић.

ТАДИЋ О НАСТАВКУ САРАДЊЕ СА СЕЛЕКТОРОМ, СТОЈКОВИЋ О КАПИТЕНУ СРБИЈЕ

Новинаре је занимало колико капитену Тадићу и играчима значи то што ће наставити сарадњу са селектором Драганом Стојковићем и после Европског првенства?

-Искрено, пуно нам значи. Навикли смо на селектора Стојковића, заједно смо остварили неке циљеве, пласман на Светско, затим и на Европско првенство, пласман у А дивизију Лиге нација. Направили смо неке невероватне ствари заједно, навикли се и сродили једни с другима, много смо срећни због тога, играчи долазе насмејани, једва чекају окупљање и желимо да будемо још бољи, заједно да корачамо напред. Мислим да је то један логичан сплет  догађаја и то смо сви очекивали – рекао је Душан Тадић, а селектор Драган Стојковић узвратио је капитену лепим речима.- Душан и ја смо заједно већ два циклуса, али далеко од тога да ми је досадио. Биће вероватно још један. Реч је о сјајном момку, лидеру репрезентације. А о играчким квалитетима излишно је трошити речи. У супротном, не би толико дуго играо на врхунском нивоу. Прави је капитен, пример новајлијама које тек постају део националног тима. Ово ће му бити 105. наступ за Србију и налази се на корак од рекорда и уласка у историју. Ништа то није случајно.

СЕЛЕКТОР О КОЛЕГИ КАРПИНУ И ПРИЈАТЕЉУ МИЈАТОВИЋУ

Селектор Русије Валериј Карпин дуго је био саиграч у Селти Горану Ђоровићу, асистенту селектора Драгана Стојковића. Новинаре је занимало мишљење Стојковића о колеги са руске клупе, али и Предрагу Мијатовићу, легендарном асу који је дошао у Москву да посматра меч Русија – Србија.

-Драго ми је кад велика играчка имена да су сада у тренерским водама. Карпин је велико име, оставио је велики траг у Европи, поготово у Шпанији…велики је пријатељ Ђоровића,  који ми је рекао да су велики пријатељи, да је диван човек. Драго ми је због тога. А ту је и Предраг Мијатовић, он ће бити наш специјални гост. Такође велико европско име, бивши играч Реал Мадрида, о његовој каријери да не говорим. Биће то добра утакмица са пуно важних људи и мислим да ће сви моћи да уживају у ономе што ће видети – не оставља дилему Драган Стојковић.

ПРЕДРАГ МИЈАТОВИЋ: ХВАЛА ФУДБАЛСКОМ САВЕЗУ СРБИЈЕ

Бивши репрезентативац Југославије и легендарни ас Партизана, Валенсије, Реал Мадрида…, велики пријатељ селектора Драгана Стојковића, Предраг Мијатовић, специјални је гост ФСС на мечу у Москви. Пре последњег тренинга Орлова, захвалио се на лепом гесту ФСС…

http://www.fss.rs

ОБЈАВЉЕНО: 20. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!