ОРЛОВИ У МОСКВИ | РАНА ВАР ПРОВЕРА, ПРЕСТРОГО ИСКЉУЧЕЊЕ И ПЕНАЛ КАО УВОД У КАСНИЈИ ЕПИЛОГ

У првој од две мартовске провере, у Москви против Русије, репрезентација Србије поражена је – 4:0 (2:0) после ране ВАР провере, рекли бисмо престрогог искључења и реализованог једанаестерца као увод у каснији епилог. Орлови 25. марта гостују на Кипру.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Антон Миранчук 21. (из једанаестерца), 2:0 Осипенко 32, 3:0 Алексеј Миранчук 54, 4:0 Сергејев 90+1. Стадион: ВТБ Арена у Москви. Судија: Арда Кардешлер (Турска).

РУСИЈА: Сафонов – Волков (46. Горшков), Сиљанов, Осипенко, Хлушевич – Хлебов, Баринов, Ан. Миранчук (65. Захаријан) – Обљаков (46. Ал. Миранчук), Головин (75. Зинковски), Тјукавин (65. Сергејев).

СРБИЈА: Петровић – Гајић, Ераковић, Павловић, Младеновић (57. Костић) – Здјелар (57. Машовић), Лукић – Живковић (од 46. Мијаиловић), Тадић (од 46. Митровић), Гаћиновић (од 46. Милинковић – Савић) – Јовић (71. Самарџић).

Добро је Србија ушла у меч, са доста измењеним саставом, али поставом која је у тих 20-так уводних минута била бољи ривал. Могли су Орлови и до вођства, после покушаја Андрије Живковића, али лопта је прохујала поред стативе. И онда тренутак одлуке, играо се 20. минут, када је ВАР показао да није било офсајда у једној контри домаћина, Милан Гајић је мало дотакао Хлушевича, а турски арбитар је неочекивано извадио црвени картон и показао пут у свлачионицу нашем репрезентативцу. Престрого, рекли би и беспотребно у једном пријатељском мечу. Миранчук је погодио са 11 метара. Десетак минута касније уследио је прекид и слободан ударац за Русију, Головин је центрирао, а у гужви пред мрежом Петровића, реаговао је Осипенко и повисио резултат.

У наставку је селектор Драган Стојковић извршио неколико измена, у игру су одмах ушли Александар Митровић, Сергеј Милинковић – Савић и Срђан Мијаиловић, мало касније и Ерхан Машовић и Филип Костић. До нове промене резултата дошло је у 54. минуту, када је стрелац био Алексеј Миранчук. До краја меча Орлови су створили две прилике, најближи голу били смо после покушаја главом Сергеја Милинковић – Савића, а коначан резултат поставио је Сергејев у последњим тренуцима меча.

Photo: Russian Football Union

Извор: http://www.fss.rs

ОБЈАВЉЕНО: 21. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!