ОСТАЛА САМО ТЕОРИЈА

Очекивали су навијачи Јединства (СП), као у стара времена, да ће њихови љубимци, у кључном мечу са зрењанинским Радничким, остварити победу. После недељног ремија математички су избрисани, постоји само трачак наде на суморном пазовачком небу да би могао да се сачува статус. Један од пресудних момената за пораз био је у 24. минуту, када је из игре морао теже повређени Александар Иветић, чиме је поремећена и ослабљена одбрана. После брзог вођства, мало су се и успавали, а гости са банатске стране се пробудили и два пута припретили. У наставку, домаћини су живнули, били активнији, али упорни гости су изједначили, да би после играња руком Илије Куриџе и преокренули. Изједначујући гол Данила Живановића донео је још снажнију офанзиву и неколико шанси.

– Није нас напуштала огромна жеља за победом – каже Живановић, капитен Јединства.- У превеликој жељи мало смо сагорели и дозволили противнику да се размахне. Поништени гол покопао је све наше наде у опстанак. Не одустајемо, ипак, борићемо се у последња два кола да се нађемо изнад црвене линије, што не зависи само од нас.

Последње гостовање Пазовчани дочекују без превеликог оптерећења, али нема ни предаје у Адројану. На тренинзима је, упркос свему, ведра атмосфера са потајном надом да спас може стићи из неког другог дворишта.

– Тису добро познајем, јер сам у Адројану играо једну сезону, довољно да стекнем незаборавне утиске, јер се ради о средини посвећеној фудбалу. Не смемо да се обрукамо иако смо, можда, у безизлазној ситуацији, наставићемо да се свим срцем боримо за победу, па шта буде – каже Милош Пилиповић.

Радојица Васић, шеф струке, неће моћи да рачуна поред повређеног Иветића и недовољно опорављеног Алексу Бељића.

Аутор: М. Бзовски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 27. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!