ОСТОЈИЋ: ЛАВОВСКА БОРБА

РАДНИЧКИ (СМ) ПРУЖИО ДОСТОЈАН ОТПОР ЦРВЕНОЈ ЗВЕЗДИ У ОСМИНИ ФИНАЛА КУПА

Док се још слежу утисци после утакмице осмине финала Купа Србије, Дарко Тешовић, шеф струке Радничког из Сремске Митровице, уз честитке Црвеној звезди, истакао је да је задовољан игром изабраника.

– Позитивно сам изненађен атмосфером на стадиону, јер су временски услови били лоши, поред кише, било је ветра, а и температура је била нижа него претходних дана. То није, ипак, сметало навијачима да се покажу у најбољем светлу. Што се тиче утакмице, није да се нисам надао да бисмо могли да савладамо противника, то је спортски и у реду, да је другачије не бисмо ни играли. Урадили смо на терену колико смо могли и колико нам је Црвена звезда дозволила. Раднички има квалтет, пружили смо добру игру и задовољан сам, без обзира на резултат – каже Тешовић.

Дуел са Београђана за њега је био и деби на клупи Радничког, тек је почео да се упознаје са играчима.

– Запамтио сам сваког по имену и презимену, што је битна ставка, то је први корак, сада се постепено на тренинзима боље упознајем са њиховим играчким квалитетима, мада неке знам и од раније. Искористио сам све измене, баш у сврху што бољег упознавања, а и да бих пружио прилику што већем броју фудбалера да заиграју против Црвене звезде, таква шанса не добија се често. Важно је да што пре оств римо добру комуникацију, јер нас чекају битне утакмице у првенству, већ у недељу састаћемо се са лидером, ИМТ-ом – истакао је Дарко Тешовић.

На историјску утакмицу за Раднички, али и град на Сави, кратко се осврнуо и Милош Остојић, голман Митровчана. После више година вратио се у родни град.

 – Одувек ми је била жеља да се вратим тамо где сам направио прве фудбалске кораке, мислио сам да ће бити негде пред крај каријере, али стигло је то и раније. Да сам бирао мислим да не бих изабрао бољи моменат за повратак 100 година клуба и утакмица са Црвеном звездом. Овакви сусрети су за памћење, најлепше емоције и посебан мотив је играти са најбољим екипама и клубовима. Многи од играча први пут имали су прилику да заиграју са Црвеном звездом, неки можда овакву прилику више неће ни имати – истакао је Остојић.

Када је реч о дуелу Остојић је наставио:

– Звезда је великан, ту нема дискусије. Утакмица би, можда, имала другачији ток да смо на паузу отишли са голом предности, али није се десило. Борили смо се лавовски, урадили што је до нас, мислим да смо на леп начин заступали клуб и град и да сада само треба да наставимо са добрим играма. Видели смо да можемо са најбољима и то треба да искористимо и пренесмо на првенствене мечеве где нас чекају битни мечеви – каже Остојић.

Сјајни чувар мреже изразио је наду да ће Раднички да настави са развојем и да верује да ће у наредним годинама заиграти у највишем рангу, па да ће његови суграђани чешће имати прилику да прате утакмице као што је била у среду.

Д. Туфегџић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 17. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!