ОТВОРЕНА ТРКА ЗА ПОЗИЦИЈУ БРОЈ ДВА: ТСЦ ИМА ЛАКШИ РАСПОРЕД ОД ПАРТИЗАНА

Чукарички са два гостовања и дербију код куће са црно-белима

Као болид Формуле 1 који се од‌једном поквари на стази, па на лер иде док коначно не стане, тако се и Парни ваљак „вукао“ кроз Moцарт Бет Суперлигу овог пролећа, док се коначно није слупао против Радника усред Хумске и пао са другог места на табели.

Улог је ове сезоне већи него икад: звање вицешампиона не доноси пехар, али доноси место у квалификацијама за Лигу шампиона, односно најмање групну фазу Лиге Европе. Односно, које гарантовано милионче од УЕФА.

Партизан од‌једном више није фаворит да буде број два на крају, јер га је јуче престигао ТСЦ, који игра неупоредиво боље и сигурније од потпуно убијених у појам црно-белих. А, никако не треба заборавити ни Чукарички, који са утакмицом мање заостаје четири бода за Партизаном. Уколико данас Брђани добију Вождовац, добићемо црвено усијање у борби за позицију број два.

Ако се погледа распоред у преостала три кола, утисак је да ТСЦ има велику шансу да задржи место иза Црвене звезде уочи почетка плеј-офа. Екипа Жарка Лазетића након двонедељне паузе због утакмица репрезентација ће најпре ићи у госте Раднику, потом ће дочекати Војводину, да би основни део првенства завршила гостовањем на вождовачком крову.

Када је Партизан у питању, чекају га два паклена гостовања. Најпре већ у наредном колу ићи ће на ноге Војводини, потом ће дочекати Вождовац, да би потом, у последњој рунди, путовао на Баново брдо где ће га дочекати Чукарички.

А, када су Брђани у питању, њима следи гостовање Радничком у Нишу, потом ће поново гостовати, ред је на Ивањицу и меч са Јавором, да би у последњем колу дочекали Партизан.

Све кад се сабере, утисак је да овако уздрмани Партизан има најтежи распоред до плеј-офа.

У доигравању ће се играти седам кола и јако је битно ко ће на којем месту дочекати то разигравање, јер од тога зависи и ко ће кога дочекати.

Тим који освоји друго место имаће бенефит што ће у плеј-офу играти као домаћин и против трећепласираног и четвртопласираног. Трећи на табели ће играти у гостима против првог и другог, док ће четврти угостити лидера на табели, али ће зато бити гост другом и трећем.

Није занемарљив ни детаљ да у случају да два клуба имају исти број бодова на крају првенства, бољу позицију ће освојити онај који је био боље рангиран после 30. кола.

Чињеница је да се Партизан увалио у велике проблеме невероватним низом киксева на свом терену и сада из Бачке Тополе ће, макар у наредне две недеље, пуцати поглед на дугу европску јесен и квалификације за Лигу шампиона.

РАСПОРЕД ДО 30. КОЛА

ТСЦ (55)

Г Радник

Д Војводина

Г Вождовац

ПАРТИЗАН (54)

Г Војводина

Д Вождовац

Г Чукарички

ЧУКАРИЧКИ (50)

Д Вождовац

Г Раднички Ниш

Г Јавор

Д Партизан

(©MN Press)

ВУЈАДИН ТОМКОВИЋ

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 19. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!