ОТВОРЕНА ВРАТА СУПЕР ЛИГЕ

Испуњена трибина стадиона на Новом насељу пред важну утакмицу са ОФК Жарковом, посведочила је о томе да у Новом Саду настаје лепа фудбалска прича. Више од 1.500 гледалаца подржало је Младост ГАТ на путу ка освајању првог места у другом рангу српског фудбала, самим тим и пласману у Супер лигу.

Са 20 победа у сезони, ученици Љубомира Ристовског, шефа стручног штаба, побринули су се да остану на челу табеле, са три бода више од другопласираногЈавор Матиса. Иако се млади тим из Београда својски трудио да изненади фаворита, победа „гатоваца“ је као суза и никог није изненадила радост играча и навијача Новосађана када је сусрет завршен. Оба гола постигао је искусни Срђан Димитров, био јес, без сумње, најбољи појединац сусрста у којем је комплетни домаћи тим пружио добру партију.
Сада још само бод дели Новосађане од историјског резултата, а прилику да га освоје имаће у недељу у Сремској Митровици, са Радничким. Због тога су све мисли фудбалера већ окренуте том сусрету, могли би да испуне снове свих ранијих генерација клуба који је основан пре 50 година.

– Први смо два кола пре завршетка првенства и покушаћемо да останемо на трону и да, као првопласирани, потврдимо пласман у елитно друштво – каже Срђан Димитров.Одмах по завршетку сусрета са ОФК Жарковом, окренули се следећем дуелу у Срему. Јуришаћемо на победу да бисмо потврдили да смо најбољи у овој конкуренцији.

Београђани су на ГАТ Арени показали да имају добру екипу и до последњег минута настојали су да остваре што бољи резултат.

– ОФК Жарково има добре играче, али испунили смо што је пред утакмицу договорено и саиграчи су заслужили честитке.

Димитров је погодио у 21. и 60. минуту, а други гол пао је са беле тачке, после изврсног продора Николе Поповића и прекршаја Делевића у шеснаестерцу.

– Захвалан сам тиму, а моји голови били су плод добре колектива. Идемо даље, на следећој утакмици у први план ће да искочи неко други, што и јесте једна од карактеристика Младости ГАТ у овој сезони – јасан је Срђан Димитров.

ЛЕП АМБИЈЕНТ

Атмосфера на трибини ГАТ Арене била је сјајна, а гледаоци су умели да прославе победу која је њихове љубимце довела на праг елите.

– Уз лепо време и добру посету постојали су сви услови за сјајну партију. Надам се да смо испунили очекивања навијача и сада се озбиљно окрећемо дуелу у Сремској Митровици. Нема славља док пласман у друштво наших најбољих не буде осигуран и не сумњам да ћемо се добро спремити за преостале две утакмице – поручио је Срђан Димитров.

Аутор: А. Предојевић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 10. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!