ОВАЦИЈЕ ЗА ПИКСИЈА И СРБИЈУ У БАЊАЛУЦИ (ВИДЕО)

Република Српска је још једном показала колико воли и поштује фудбалску репрезентацију Србије. На Свечаној академији ‘Фудбал је живот’ у Народном позоришту у Бањалуци, поводом прославе 30 година од оснивања Фудбалског савеза РС, селектор нашег националног тима Драган Стојковић дочекан је аплаузом, бакљама и шпалиром малишана који су махали српским тробојкама.
 
 

 
Увек се лепо осећам у Бањалуци и сваки долазак овде схватам као повратак кући. Верујте ми да осећам вашу искрену подршку, љубав коју пружате нашој репрезентацији и мени као селектору који брине о нашим репрезентативцима. Знам да и играчи осећају исто. Управо из тог разлога имамо обавезу да дамо и више од онога што у датом тренутку можемо да пружимо. Фудбалском савезу Републике Српске честитам велики јубилеј, да у наредном периоду будете још бољи, а знам да можете. Пре свега бих волео да створите услове за све оне клинце који маштају да имају  велике каријере и да репрезентаују свој народ на најбољи могући начин. Људи ме ових дана срећу и питају да ли су почеле припреме за Светско првенство. Видим да је еуфорија већ већ увелико присутна, иако је до Катара остало још доста времена. Оно што са своје стране могу да обећам, репрезентација Србије ће спремно дочекати утакмице против Бразила, Камеруна и Швајцарске и даће свој максимум да обрадује нацију. У нашем речнику не постоји реч ‘предаја’, будите у то сигурни“– рекао је Стојковић и изазвао овације препуне сале Народног позоришта у Бањалуци.
 
 

 

 
 
Свечаној академији присуствовао је и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик који је селектору Орлова уручио бисту Патријарха Павла и захвалницу за све досадашње резултате и радости:
 
Златни грб Фудбалског савеза РС уручен је српском члану Председништва БиХ Милораду Додику:
 
„Поштовани селекторе, добро дошао међу своје и на своје. Радост коју фудбал пружа и туга коју понекад произведе, изазива у свима нама једну посебну емоцију. И онда када се играо аматерски и данас када је озбиљна спортска, али и привредна делатност. Људима из Фудбалског савеза честитам 30. рођендан и желим им да наставе да граде статусни и институционални имиџ једне озбиљне спортске организације. Градићемо Национални стадион у Бањалуци, очекујемо сарадњу са другим нивоима власти како би се обезбедила адкеватна локација и све што је потребно за један такав пројекат. Морамо да размишљамо о нашим клубовима, ако Борац оде једног дана у неки виши степен европских такмичења, не би могао да игра овде међу нашим људима. Пиксију и његовим играчима желим све најбоље у Катару, гледаћемо вас и свим срцем навијати за вас“ – рекао је Додик.
 

 

 
Уваженог госта из Београда поздравио је и први човек фудбала у Републици Српској и БиХ Вицо Зељковић:

„Све величине овога света не вреде колико један искрени пријатељ. Пиксију и његовим момцима желим да у Катару наставе путем из квалификација и да целу нацију обрадују још једним великим подвигом. Фудбал је био и остао више од игре. Градио је мостове пријатељства и спајао неспојиво. У томе и јесте његова моћ. Бескрајна љубав којом шири хуману мисију, подстиче оптимизам и наду у боље сутра, чине га с пуним правом најважнијом споредном ствари на свету“ – рекао је председник ФСРС и подсетио на имена свих оних који су заслужни за оснивање Савеза 5. септембра 1992. године.

 

 

 

Извор: https://fss.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 16. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!