ОЗВАНИЧЕНО УЈЕДИЊЕЊЕ ФК ПРОЛЕТЕР И ФК НОВИ САД

РФК Нови Сад 1921 од данас је члан Прве лиге Србије. Клуб који је на крају претходне такмичарске сезоне заузео прво место у јужној групи Војвођанске лиге и пласирао се у Српску лигу група Војводина, у прволигашком каравану заузеће место ФК Пролетер са Слане баре.

То је резултат једномесечних активности у смеру присаједињења двају клубова, што је Дневник и наговестио у данима Васкрса.

У међувремену, Скупштина РФК Нови Сад је почетком маја једногласно усвојила инивијативу о присаједињењу и упутила Скупштини Пролетера на разматрање. Након позитивног одговора Скупштине клуба, у то време члана елитног друштва у српском фудбалу, формирана је Радна група за присаједињење која је, уз ревизорске извештаје независних агенција, припремила предлог Одлуке о присаједињењу, што су на својим одвојеним седницама прихватиле Скупштине двају новосадских колектива.

Тиме су стечени услови за нову оснивачку Скупштину клуба, с обзиром на то да да је Одлука о присаједињењу прошла процедуру у АПР- и нови клуб уписан у регистар. Клуб је задржао име „РФК НС 1921“ на основу усаглашених предлога на обема странама. Чином присаједињења ФК Пролетер престаје да постоји, без претходног стечајног поступка.

Такмичење у другом степену  „канаринци“ ће започети гостовањем код ИМТ-а у Новом Баограду, 30. јула, а сусрет са својим навијачима на Детелинари заказали су за 6. јул, утакмицом са панчевачким Железничаром. 

Аутор: Лазо Бакмаз

Извор: https://www.dnevnik.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 29. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!