ПАД У ФИНИШУ ОДНЕО ДВА БОДА

ХАЈДУК 1912 НАСТАВИО НИЗ БЕЗ ПОРАЗА, НОВАЈЛИЈА ИЗ ИНЂИЈЕ ОДОЛЕО У КУЛИ

Низ без пораза фудбалера Хајдука 1912 настављен је и после утакмще са Железничаром – 2:2. Виђена је помало чудна утакмица и стиче се утисак да су домаћини после вођства од 2:0 у првом полувремену више штете нанели сами себи него супарнику. Такав осећај створио се у наставку када су гости, искуснији, агресивнији и покретљивији опседали гол Куљана и било је само питање када ће тај обруч пући. Домаћини су искористили бројне промашаје Инђијаца у првом делу и повели у 10. минуту голом Влаисављевића. Треба споменути и да је водећи гол Куљана био последица издашне помоћи голмана гостију Милиновића У завршници је поново Влаисављевић, захваљујући умећу и знању, удвостручио предност и чинило да је то олакшао пут до три бода. Улазак у другом полувремену неколицине нових, свежих играча у гостујућој екипи допринео је другачијој слици на терену. Тежиште игре пребачено је на половину терена Куљана, Ђокић, Радман, Осман, Живановић и остали били су стална претња за голмана Бабића. Жељко Рачић, шеф стручног штаба Куљана, може да буде задовољан.

– Одиграли смо тешку утакмицу против доброг противника. После дужег времена, ушли смо квалитетније у утакмицу, иако смо били ослабљени. Прво полувреме били смо мотивисанији и плод такве игре су два гола предности. Били смо свесни да ће противник у другом полувремену убацити неколицину свежих играча и да ћемо имати проблем да енергетски издржимо до краја. Имали смо неке непланиране измене и све је то некако утицало на пад концетрације и на крају резултирало губитком два важна бода – рекао је Жељко Рачић.

После седам утакмица Куљани још нису осетили сласт победе. Последњи пут славили су у четвртом колу, 2. септембра пред својим симпатизерима савладавши ОФК Кикинду – 2:1. За утеху је да су нанизали три ремија што улива оптимизам да се „хајдуци” опорављају и да ће завршницу јесењег дела првенства дочекати спремнији и мотивисанији.

М. Јовичић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 03. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!