ПАЈЕВИЋ ОДЛУЧИО У 81.

ДУЕЛ НОВИХ ПРВОЛИГАША КРАЈ ТАМИША

ОФК Вршац – Раднички (НБ) 1:0 (0:0)

Стадион Динама у Панчеву Гледалаца: 50. Судија: Марко Марковић (Панчево). Стрелац: Пајевић у 81. минуту.

ОФК ВРШАЦ: Марковић, Мажић, Николић, Благојевић, Илић, Вујић, Делић, Стојковић, Радисављевић, Ивић, Главинић. Играли су још: Узелац, Терзић, Петрић, Пајевић, Грек, Митић, Лазевски, Тадијевић, Брауновић, Павлов, Миливојевић.

РАДНИЧКИ (НБ): Ристић, Станимировић, Недељковић, Трајковић, Ђорђевић, Ракић, Јевремовић, Светличић, Сићовић, Ахметовић, Бранковић. Играли су још: Лазаревић, Ракић, Дукић, Мелентијевић, Ћурчић, Ристић, Смиљанић, Стојановић, Нуридини, Ахчин, Цветковић, Симић, Величковић.

Вршчани су заслужено дошли до другог тријумфа у серији припремних мечева, на стадиону Динама у Панчеву, били су бољи од новобеоградског Радничког (1:0).
У првом полувремену ривали су водили рачуна да заштите свој казнени простор, и дођу до предности на средини терена. Вршчани су покушавали да дефанзивни блок Радничког пробију пас игром Вујића и Илића, док су Новобеограђани претили дугим пасовима ка крилима, где је по левој страни деловао агилни Сићовић.
У финишу првог полувремена Вршчани су створили две прилике, али ударце Главинића и Стојковића зауставио је голман Ристић.
У другом полувремену, тренери Мијајловић и Јоксић, изменили су екипе и поново подигли темпо игре. Већ у петом минуту наставка стопостотна прилика за ОФК Вршац, одлично је по левом крилу продро Стојковић, лопту је после центаршута прихватио Брауновић и шутирао, али на путу ка мрежи закачила је дефанзивца Радничког и отишла у корнер. Десет минута касније, Раднички је узвратио одличном соло акцијом и снажним ударцем искусног Смиљанића.
У 81. минулу тренутак одлуке: у акцији везног реда ОФК Вршца, лопта је дошла до Павлова који је идеално центрирао са десне стране, а највиши у скоку био је дефанзивац Вршчана Пајевић и ударцем главом ефектно погодио мрежу.
Вршчани су, два минута каспије, имали прилику да повећају предност, али Миливојевић се, у контранападу, није снашао у дуелу са голманом Радничког, Лазаревићем.

Фото: ОФК Вршац

Б. Јосимов

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 08. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!