ПАКЛЕНИХ ПОЛА САТА ПА УСПАВАНКА, ИНЂИЈА ИСПАЛА ИЗ КУПА

Утакимица осмине финала Купа Србије је одиграна на инђијској Toyo Тирес Арени, а актери су били домаћи прволигаш и суперлигашки хит јесени, Нови Пазар.

Гост у Инђију је стигао без своја два најбоља играча Суме и Љајића, али се то у игри плаво белих није осећало. Већ у 32.секунди утакмице гужва у казненом простору домаћина, лопта је у мрежи, али је судија видео прекршај над голманом зелено белих Борисом Велимировићем. То као да је наговестило бурну утакмицу, а онда се то и врло брзо потврдило.

Изгубио је капитен домаћина Десанчић лопту на средини терена, пар размена додавања гостујућих играча и лопта стиже до Богдановског који тресе мрежу домаћина, 0:1. Јо Јин-Хо је у тој акцији показао раскошан таленат у асистенцији стрелцу, али и у каснијем издању.

У наставку и прва прилика за домаћина. Лопта иде ка Којићу у петерац госта, али се огласио судија за недозвољени положај играча Инђије.

Два минута касније и пенал за госта. Неопрезан старт Вуковића. Ергелаш пада и судија показује на белу тачку. Са ње је био прецизан управо Ергелаш и поред „прочитане“ стране голмана Инђије. Ипак шут је био довољно јак за 0:2.

Четири минута касније исти актери и нов гол госта. Ергелаш је поново био стрелац. Домаћин је изгубио лопту на половини гостујуће екипе. Уследила је брза акција, лопта стиже до Егелаша који гађа исти угао као код пенала и опет се иста нашла у малој мрежици, 0:3.

У том тренутку се чинило да домаћину прети права катастрофа. Мало ко се надао било каквом преокрету, а он је наступио у самом размаку од једног минута. Прво је домаћин имао слободан угарац. После одбитка лопта стиже до Грбовића који одмах шутира, лопту из самог угла у корнер шаље Мирковић. После изведеног корнера Марко Стојановић захвата лопту, она стиже до Којића који је шаље у мрежу, 1: 3.

После кретања са центра, гост губи лопту, сада је Десанчић сјајно пронашао Радосављевића који утрчава у казнени простор и матира Мирковића, 2: 3.

До краја првог дела утакмице више није било прилика за голове, а малобројни гледаоци су могли да сумирају утиске.

Други део утакмице и много мирнија утакмица, али су гости били ти који су могле да жале за приликама, посебно од стране Богдановског у 75’ и 78’. минуту. Уз  то Обрадовић у покушају лоба голмана домаћина гађа пречку.

Нови Пазар наставља путешесвије кроз Куп Србије, док се Инђија Toyo Тирес окреће прволигашким изазовима.

Инђија Toyo Тирес – Нови Пазар 2:3 (2:3)

Инђија. Toyo тирес Арена, гледалаца око 300. Судија: Павле Томић – Београд, помоћници: Иван Благојевић – Параћин и Немања Тодоровић – Јагодина, четврти судија: Стефан Филиповић – Јагодина. Делегат: Жељко Варагић – Сивац. Стрелци: Којић 28’, Радосављевић 29’ – Инђија Toyo Тирес, Богдановски 6’, Ергелаш 17’ (пенал), 21’ – Нови Пазар. Жути картони: Митровић 41’, Вуковић 74’ – Инђија Toyo Тирес, Андрић 53’, Aнан 76’ – Нови Пазар

Инђија Toyo Тирес: Велимировић, Кукољ, Митровић (Тешић 62’), Гајиловић, Ђоковић, Којић (Славиша Стојановић 62’), Вуковић, Марко Стојановић, Грбовић (Василије Јањић 62’), Десанчић (К) (Милан Јањић 46’), Радосављевић (Добријевић 86’):
Тренер: Јован Голић

Нови Пазар: Мирковић (К), Омар, Андрић, Богдановски (Аземовић 86’), Милојевић (Чирјак 56’),Расак (Курт 46’), Брунчевић, Ергелаш, Флоро (Анан 46’), Јо Јин-Хо, Шћеповић (Обрадовић 56’).
Тренер: Синиша Добрашиновић

Извор: http://www.sportin.biz

ОБЈАВЉЕНО: 05. 12. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!