ПАНЧЕВЦИ НОВИ СУПЕРЛИГАШ, ПРОТИВ ИНЂИЈЕ ЈУРИШАЈУ НА ТРОН, „ТРАКТОРИСТИ“ ЗА ОЧУВАЊЕ НАСЛОВА, УБЉАНИ ЗА БАРАЖ, ДУЕЛ ДВА ИМЕЊАКА НА НОВОМ БЕОГРАДУ

Одиграна су четири кола у плеј-офу Moцарт Бет Првој лиги и највећим делом решене су одређене дилеме, ако их је било, по питању прва два места која воде у елиту. ИМТ-е и Железничар су прославили највеће успехе и мирније ће одиграти дати преостале утакмице. Остала је дилема око другог учесника баража. За четврто место конкуришу четити клуба, Јединство, Раднички (С. Митровица), Инђија и Нови Сад 1921. Најближи циљу су Убљани, нарочито ако извуку позитиван резултат против лидера.

Претходно коло донело је пораз ИМТ-а у Инђији и убедљив тријумф Панчеваца на Новом Београду, тако да се разлика смањила на један бод. Ако “дизелка” настави успешан низ у доигравању лако се може десити да се поред пласмана међу суперлигаше домогне титуле. Највише голова је пало поред Саве, Раднички је поправио гол разлику и прибљижио се Убљанима на бод.

У наредном 5. колу водећи су домаћини и имају за конкуренте екипе које покушавају обилазним путем да дођу до елите.

Сутра су на програму два меча у Сремској Митровици и поред “Рајка Митића”.

Раднички је поново домаћин, овог пута имењаку са Новог Београда, и уколико понови издање против Новосађана, а у случају повољног резултата у Београду, могу се надати позицији број четири. Не могу бити задовољни учинком од четири бода у доигравању, срећом остало је довољно времена да исправе пропусте. Поред Саве су изузетно продуктивни за разлику од ривала који је на страни имао скроман учинак. “Мајстори” као да су пласманом у плеј-оф испунили циљ и без притиска одиграће меч у Сремској Митровици. Непредвидиви су и, како могу да одушеве, тако могу да разочарају, тако да је незахвално давати било какве прогнозе, мада је домаћин бар на папиру ближи победи.

РФК Графичар има прилику да у дуелу са Новим Садом 1921 исправи пропуст из меча са Убљанима. Мада су високо на табели ни једног тренутка нису занемарили развојну улогу и тренер Неђић у плеј-офу даје прилику свим играчима из ростера. Досадашњи резултати су за похвалу и треба им честитати на континуитету И константности игара, зачињених офанзивном игром, шансама и головима. “Канаринци” имају искуснији тим, уморне појединце и немају веће амбиције до краја, осим да тренер Жигић да прилику играчима са мањом минутажом.

ИМТ-е није одиграо плеј-оф како су желели и половичан учинак не може задовољити апетите тако квалитетног састава. Инђија је на најбољи начин искористила опуштеност и реванширала се противнику за два претходна пораза. Уколико савладају Јединство могу задржати постојећу предност и у два преостала кола против незаинтересованих Новосађана и Новобеограђана потврдити примат. За Убљане имају само речи хвале и без сумње су хит првенства. Импонују по квалитетном саставу, начину игре и нису случајно ту где јесу.

Други конкурент за наслов, Железничар, поново је домаћин и угостиће Инђију. Протекле недеље у Панчеву је било весело и увелико се прослављао историјски пласман међу суперлигаше. Питање је колико ће бити у мечу и спустити се на земљу како би наставили успешан низ из претходне четири утакмице. Знајући да се ради о провереним играчима, са искуством играња на великој сцени, верујемо да могу брзо да се реорганизују и врате у жељени ритам. Уздају се у голгетерско умеће најбољег стрелца Гргића (13 голова) и чврстину задњег реда. Гост из сремске равнице не може да прети домаћину, али имају право да се надају повољном резултату. Тренер Драгољић може да рачуна на рековалесцента Радосављевића, стрелца гола на претходном мечу и искусног Стојановића.

ОБЈАВЉЕНО: 11. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!