ПАНЧЕВЦИ У КРИЗИ РЕЗУЛТАТА, КРАЈ САВЕ ТРЕЋИ ПОРАЗ У НИЗУ

ПЕСМА ШАПЧАНА

МАЧВА – ЖЕЛЕЗНИЧАР 2:0 (0:0)

Стрелци: Радуновић у 57, Поповић у 67. минуту

МАЧВА: Самуровић 7, Поповић 8, Јевтић 7,5, Ристић 7,5 (од 90+1 Николић -), Враштановић 7, Делић 7,5 (од 87. Башић -), Новаковић 7, Ристивојевић 7,5, Радуновић 8, Савковић 7, Пејовић 8,5 (од 90+4 Стевановић -).

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Живковић 6,5, Лаиновић 6 (од 62. Хајдин 6,5), Конатар 6, Миликић 7, Петровић 7 (од 73. Зувић -), Ковачевић 6,5, Томановић 6,5 (од 73. Бркић -), Гргић 6 (од 62. Кордић 6), Миросављев 7, Обреновић 6,5, Обрадовић 7.

Играч утакмице: Лука Пејовић

Стадион Мачве. Гледалаца: 500. Судија: Данило Јеринић (Београд) 6. Помоћници: Димитрије Власачевић, Бошко Божовић. Жути картон:  Миросављев (Железничар).

Сјајна игра и заслужена победа шабачких фудбалера који су надиграли фаворизоване госте, нису им дозволили да упуте ни један озбиљнији шут у оквир гола.

Утакмица је имала висок ритам, а прво полувреме протекло је у тактичком надмудривању и великој борби на средини терена. После корнера, у 12. минуту, Обрадовић је највише скочио, али није био прецизан. На супротној страни, у 25. минуту, сјајно се пробио по левој страни Лука Пејовић, али није погодио угао. У 35. минуту Делић је снажно шутирао из велике удаљености и на кривој нози нашао Живковића који је некако успео да одбије лопту на коју је натрчао Радуновић. На интервенцију помоћника Власачевића гол је поништен због офсајда.

Панчевци су покушали да узврате преко Петровића, али шут је блокиран. Током паузе почела је да пада јака киша, а у наставку су Шапчани додали гас. У 57. минуту Поповић је лепо центрирао, Пејовић пожртвовано шутирао главом у паду, лопта је дошла до Радуновића који ју је из близине убацио у мрежу.

Томановић је мало касније покушао да изједначи ударцем из даљине, лопта је прохујала поред стативе. Сви на стадиону очекивали су жешће нападе гостију, али до изражаја је дошла одлична физичка припремљеносг фудбалера Мачве која је одлично бранила и трансформисала у нападе.

У 67. минуту лопта се одбила до Поповића који није дозволио да падне на земљу већ је волејем искоса погодио мрежу. Покушао је Миросављев нешто касније да шутем са 16 метара спаси част свога тима али није био прецизан.

У финишу, још јачи притисак домаћина, у 76. минулт лопту је после шута Радуновића у корнер скренуо Живковић као и у 86. минуту када се испружио колико је дуг да би зауставио ударац Делића. У 88. минуту Ристић је погодио стативу.

С. Прстојевић

ФОТО: Железничар 

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 27. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!