ПАРОВИ БАРАЖА: ГРАФИЧАР – РАДНИК И ИНЂИЈА – РАДНИЧКИ НИШ

Познато који тимови ће се борити за преостала два места у најјачем рангу домаћег фудбала следеће сезоне

Одигране су утакмице последњег кола плеј-аута у Моцарт Бет Суперлиги и плеј-офа у Моцарт Бет Првој лиги, после чега смо добили све учеснике баража за пласман у најјачи ранг домаћег фудбала.

Уочи данашњих утакмица знало се да је Графичар тај који ће имати прилику да се уз ИМТ и панчевачки Железничар домогне елитног ранга, а тиму са Топчидерске звезде придружила се Инђија. Они ће пробати да одузму статус суперлигаша Радничком и Раднику, а прови су Графићар – Радник и Инђија – Раднички Ниш.

Прве утакмице играће се на терену прволигаша, док су реванши у Сурдулици и Нишу. Предвиђени термини су 31. мај и 4. јун.

Од раније је познато да су из Моцарт Бет Суперлиге испали новосадска Младост и Колубара, којој је пре неколико дана одлуком Дисциплинске комисије FSS одузето девет бодова због „сумњивих утакмица“.

Графичар је у последњем колу плеј-офа Моцарт Бет Прве лиге савладао новобеоградски Раднички и „оверио“ трећу позицију, те ће пробати први пут у својој историји да се домогне најјачег такмичења у домаћем фудбалу. Много више неизвесности било је у трци за четвртим местом. Након лигашког дела ту се налазио Раднички из Сремске Митровице, потом се пробило убско Јединство, али је Инђија данашњим ремијем у дербију са Радничким (1:1) успела да прескочи Убљане који су поражени у Панчеву 3:5. Зелено-бели ће покушати да се врате у елиту после испадања пре две године.

MОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА, ПЛЕЈ-АУТ – ПОСЛЕДЊЕ КОЛО

Графичар – Раднички Нови Београд 1:0 (1:0)

Железничар Панчево – Јединство Уб 5:3 (2:2)

Раднички СМ – Инђија 1:1 (1:1)

ОБЈАВЉЕНО: 27. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!