ПАРТИЗАН – ТСЦ 1:1

Урошевићева мајсторија није замаскирала Партизанове проблеме, организација игре кључни недостатак
ТСЦ оставио бољи утисак на терену хотела Суено – 1:1

НЕНАД ЈОВАНОВИЋ

(Од извештача Моцарт Спорта из Анталије)

Није било важних осовина Партизанове игре Бибарса Натха и Рикарда Гомеша у саставу који је Гордан Петрић извео на мегдан ТСЦ-у, али ни оправдања за прилично бледу партију Парног ваљка у четвртој провери у Белеку. Црно-бели су забележили и трећи реми на зимским припремама, али је позитивну оцену више заслужио добро организовани састав Жарка Лазетића – 1:1 (1:0).

Утакмица на терену хотела Суено памтиће се по мајсторском поготку најбољег играча црно-белих Слободана Урошевића из слободног ударца у 31. минуту утакмице, али тај тренутак није замаскирао недостатке у игри Београђана, који ће сасвим сигурно озбиљно забринти Гордана Петрића.

Окршај са саставом Жарка Лазетића оголио је највећи проблем Партизана, а то је организација игре онда када на терену нема Бибарса Натха. Тај недостатак је стручни штаб ТСЦ-а очигледно добро скаутирао. Екипа из Бачке Тополе је ушла у утакмицу са појачаним везним редом, па је уз прилично ангажоване Радина и Кувељића, те агресивне Јовановића и Ђаковца, потпуно добио битку у маневру.

Ђаковац је на озбиљне изазове стављао Лукача у петом и 25. минуту, када је снажно тукао са ивице казненог простора, али је искусни чувар мреже у оба наврата одлично реаговао. Ипак, најзрелију шансу за Лазетићев тим пропустио је Стефан Вукић у седмом минуту, када је састав из Бачке Тополе искористио лошу реакцију дефанзиваца Парног ваљка. Милан Радин је дошао до лопте искоса са леве стране, оставио лопту на тацни свом најистуренијем играчу, али је овај лоше шутирао са врха петерца и омогућио Лукачу да се разбрани у раној фази утакмице.

Сјајан погодак Партизановог левог бека потпуно је променио ток утакмице. Знао је Вељко Илић какав шут има Партизанов леви бек, с обзиром да је у новембру прошле године на ТСЦ Арени погодио слично место његовог гола. Али баш као ни тад, ни данас није имао решење за његову левицу. Илић је други пут на великим мукама у првом полувремену био такође после ударца Урошевића, који је одлично опалио са самог ћошка казненог простора, али је голман екипе Жарка Лазетића овога пута успео да укроти тај ударац.

Много тога по питању победника утакмице на терену хотела Суено могло је да буде решено у 51. минуту, такође после прекида на којима су црно-бели доста радили ове зиме. Андраде је одлично центрирао са десне стране, у идеалној ситуацији је био Игор Вујачић који је закачио лопту главом, али је она пала поред саме десне стативе Илићевог гола.

У другом полувремену је деловало да је Партизан значајно унапредио органзацију игре и успоставио контролу дешавања на терену, али је онда уследио пад концентрације одбране Парног ваљка. Искусни Милош Цветковић је остао сам на десној страни, правовременим додавањем је пронашао Николу Кувељића у срцупротивничког шеснаестерца, а је овај ударцем из прве послао лопту иза леђа, овога пута немоћног Лукача.

На нову реакцију Партизана поново се сачекало све до 70. минута утакмице, када је млади Стјепановић упутио сасвим солидан покушај из даљине, али недовољно опасан да би дошло до нове промене резултата. Млади везиста је у игру ушао у игру уместо Ђорђа Петровића, који се није снашао на средину у оркшају са искусним ривалима. Био је предалеко од лопте, није га довољно било у игри, што је Стјепановић касније успео у одређеној мери то да надомести.

Петрић је енергетски успео да подигне екипу уласцима млађаних играча, па се после Матеје Стјепановића на терену нашао и Марко Јевремовић, који је заменио неубедљивог Менига. Управо је Јевремовић у 81. минуту био наредни који покушао да савлада Илића, али ни његов ударац из даљине ниј био довољно прецизан.

Последња ситуација која је била опасна по гол екипе из Бачке Тополе догодила се три минута пре краја, када је после новог доброг прекида Андрадеа лопту закачио Саничанин, али је она поново отишла поред стативе.

ПАРТИЗАН – ТСЦ БАЧКА ТОПОЛА 1:1 (1:0)

/Урошевић 31 – Кувељић 59/

Партизан: Лукач – Живковић, Вујачић, Саничанин, Урошевић – Белић, Андраде – ДИјабате, Петровић (од 60. Стјепановић), Мениг (од. 69. Јевремовић) – Павловић.

Играли су још: Гочманац, Влаховић, Суботић, Јевремовић, Стјепановић.

ТСЦ: Илић – Крстић, Цветиновић, Чалушић – Цветковић, Радин, Кувељић, Стојковић – Јовановић, Ђаковац – Вукић.

Играли су још: Антонић, Томановић, МИлосавић, Крпић, Фусени, Адриан, Ратков, Чолић.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 23. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!