РАДНИЧКИ (СМ) У КУПУ ЧЕКА ВЕЛИКАНА ИЗ БЕОГРАДА

У години обележавања века постојања и рада, Раднички из Сремске Митровице одиграће прву такмичарску утакмицу са Партизаном, а састаће се у шеснаестини финала Купа Србије. Према речима Дејана Николића, шефа струке прволигаша из сремске равнице, за клуб је велика ствар дуел са црно-белима.

– Раднички је основан пре 100 година и до сада никада није био у позицији да се надмеће са Партизаном у првенству и купу, састајали су се једино у пријатељским утакмицама. Годи нам чињеница да је Раднички сада на таквом положају да може да угости Патизан и то је доказ да иза клуба стоји озбиљан и посвећен рад – каже Николић.

Искусни стручњак верује да ће утакмица привући велику пажњу публике и најављује добру игру свог тима.

 – Партизан у последње време пружа добре игре, фудбалери су у завидној форми и нисмо у позицији да претимо, али настојаћемо да пружимо јак отпор, да утакмицу учинимо занимљивом и држимо је у резултатској неизвесности што дуже.

Раднички је, протеклог викенда, у првенственом дуелу поражен од ИМТ-а (0:2).

 – Одиграли смо добру утакмицу и могла је да се заврши и другачије. Неколико шанси нисмо успели да претворимо у голове, док је ИМТ повео после наше грешке, а затим и удвостручио предност. Највећи проблем нам је неефикасност, постигли смо најмање голова у лиги, али ако је за утеху најмање смо и примили. Морамо озбиљно да радимо на офанзивном сегменту игре. У суштини немам шта да замерим играчима, друго полувреме са трактористима је модел како да играмо у наставку првенства и требало би да нам донесе више бодова – јасан је Дејан Николић

Д. Туфегџић

Извор: http://www.zurnal.rs