RADNIČKI (SM) U KUPU ČEKA VELIKANA IZ BEOGRADA

U godini obeležavanja veka postojanja i rada, Radnički iz Sremske Mitrovice odigraće prvu takmičarsku utakmicu sa Partizanom, a sastaće se u šesnaestini finala Kupa Srbije. Prema rečima Dejana Nikolića, šefa struke prvoligaša iz sremske ravnice, za klub je velika stvar duel sa crno-belima.

– Radnički je osnovan pre 100 godina i do sada nikada nije bio u poziciji da se nadmeće sa Partizanom u prvenstvu i kupu, sastajali su se jedino u prijateljskim utakmicama. Godi nam činjenica da je Radnički sada na takvom položaju da može da ugosti Patizan i to je dokaz da iza kluba stoji ozbiljan i posvećen rad – kaže Nikolić.

Iskusni stručnjak veruje da će utakmica privući veliku pažnju publike i najavljuje dobru igru svog tima.

 – Partizan u poslednje vreme pruža dobre igre, fudbaleri su u zavidnoj formi i nismo u poziciji da pretimo, ali nastojaćemo da pružimo jak otpor, da utakmicu učinimo zanimljivom i držimo je u rezultatskoj neizvesnosti što duže.

Radnički je, proteklog vikenda, u prvenstvenom duelu poražen od IMT-a (0:2).

 – Odigrali smo dobru utakmicu i mogla je da se završi i drugačije. Nekoliko šansi nismo uspeli da pretvorimo u golove, dok je IMT poveo posle naše greške, a zatim i udvostručio prednost. Najveći problem nam je neefikasnost, postigli smo najmanje golova u ligi, ali ako je za utehu najmanje smo i primili. Moramo ozbiljno da radimo na ofanzivnom segmentu igre. U suštini nemam šta da zamerim igračima, drugo poluvreme sa traktoristima je model kako da igramo u nastavku prvenstva i trebalo bi da nam donese više bodova – jasan je Dejan Nikolić

D. Tufegdžić

Izvor: http://www.zurnal.rs