ПАРТИЗАН – ЖЕЛЕЗНИЧАР 3:1

 

Београд – Стадион: Партизана. Судија: Данило Николић. Жути картони: Северина, Трифуновић (Партизан). Стрелци: 1:0 Самед Баждар у 7, 1:1 Стефан Хајдин у 20, 2:1 Бибарс Натхо у 29, 3:1 Бибарс Натхо (пенал) у 35. минуту.

ПАРТИЗАН: Крунић, Стојковић, Ковачевић, Филиповић, Антић, Натхо (од 61. Кастиљо), Овусу, Гох (од 86. Трифуновић), Калулу (од 61. Северина), Захид (од 72. Салдања), Баждар (од 72. Николић). Тренер: Игор Дуљај.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Мијатовић, Хајдин (од 69. Макс), Игнатев (од 61. Кахвић), Јовановић (од 61. Гргић), Кнежевић, Конатар, Ндиаје, Обрадовић, Романић, Станковић, Ђорђевић (од 81. Лакићевић). Тренер: Небојша Петровић.

Пред вечити дерби наредне недеље Партизан је дочекао Железничар и победио 3:1.

Заиграо је у другом полувремену и најбољи стрелац Партизана Салдања, кога је од старта мењао Баждар и добру форму потврдио голом.

ТОК МЕЧА

Прво полувреме:

7. минут: Пас по десној страни у простор Натха за Калулуа, центаршут на ивицу петерца, натрчао је Баждар и лопту главом закуцао у мрежу – 1:0.

10. минут: Пас у простор за Гоха, изашао је сам испред голмана, обишао га, шутирао ка празној мрежи и уместо 2:0 погодио је с леђа Аранђела Стојковића који је утрчавао у нади да ће добити лопту. Судији није остало ништа него да свира офсајд.

15. минут: Јовановић је пробио по десној страни, када је дошао искоса на седам метара шутирао је у голмана Крунића.

16. минут: Као пресликана ситуација, само са супротне стране напада гостију, Игнатев је шутирао, а онда се Крунић помучио да одбрани ногом.

20. минут: Центаршут Кнежевића са леве стране на даљу стативу, тамо на три метра сам Хајдин, само се поклонио главом – 1:1.

24. минут: Романић са осам метара главом, тик крај стативе. А, могао је Железничар да поведе.

27. минут: Зицер за Баждара, шут искоса са шест метара одбранио му је голман, али му се лопта вратила, а онда је други пут шутирао, лопта је прошла паралелно са гол линијом.

29. минут: Партизан је поново повео. Баждар је главом спустио лопту за Натха, који се бацио на петерцу и ногом лопту послао у мрежу – 2:1.

30. минут: Обрадовић је срушио Баждара у казненом, меч је настављен. ВАР се јавио, дуго је враћан снимак, после пет минута, ипак, пенал.

35. минут: Капитен Натхо сигуран са креча – 3:1.

42. минут: Волеј Јовановића са 13 метара у малу мрежу, сјајно је одбранио Партизанов голман Крунић.

43. минут: Зицер за Романића, али са шест метара главом закуцава лопту мало изнад пречке.

OВДЕ можете погледати ФОТО галерију са меча у Хумској.

Друго полувреме:

52. минут: Знатно мање узбуђења у наставку.

61. минут: По две измене на обе стране, у игри је и „одбегли“ Северина.

72. минут: Ушли су Салдања и Николић како би у ногама имали минута пред вечити дерби.

86. минут: Трифуновић је заменио Гоха и само што је ушао добио је жути картон.

87. минут: Из слободњака са 20 метара искоса Ђорђевић погађа стативу Партизановог гола.

ФОТО: В. Марковић
 
ОБЈАВЉЕНО: 02. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!