ПАУЗА ЗА ПРЕСТРОЈАВАЊЕ

СТАРОПАЗОВЧАНИ ЗАВРШИЛИ НЕУСПЕШНУ ЈЕСЕЊУ СЕЗОНУ

Утакмицом са Словеном из Руме у Купу ПФС Срема, на тешком терену и по хладном времену, Јединство из Старе Пазове завршило је јесењу сезону. Тешко је проценити да ли је била турбулентнија од пролећне, када се трошила добра залиха бодова из првог дела такмичења.

Пазовчани су желели да се у купу реванширају Румљанима за пораз (0:3) у борби за бодове. Нису успели, доживели су мање убедљив пораз у равноправном одмеравању снага са физички снажнијим момцима из Борковачке долине. Недостајала је боља реализација у одсуству најбољег стерлца Данила Миленковића, који је раније отишао на одмор.

– Румљани су заслужено освојили је сење почасти – каже Дејан Грујић, шеф струке Јединства.

На клупу је сео у десетом колу, дошао је када није било времена за радикалније промене, поготово у играчком кадру.

– Преостаје да се добро одморимо, прегрупишемо и анализирамо сезону. Покушаћемо да направимо добар посао у прелазном року, јер су нам појачања неопходна у свим линијама. Морамо да урадимо добру селекцију, да засучемо рукаве да бисмо спречили испадање. Биће ипак тешко, јер је половина тимова угрожена.

Управа клуба мора да му пружи безрезервну подршку, какву је имао и претходник, али нешто није штимало, поготово на пољу самопоузања.

– Дугујем захвалност играчима на дисциплини, посвећености на тренинзима и залагању на утакмицама, што је помогло да се уз помоћ управе брже привикнем на нову средину. За похвалу је да су све финансијске обавезе према играчима и тренерима на време измирене. Трудићемо се да већ на старту пролећа поправимо незавидну ситуацију. Очекујем и да се надлежни у општини побрину да се обезбеде оптимални услови за рад, не само сениора већ и млађих категорија, где има много талената, тако да немамо брига када су бонуси у питању.

Термин за почетак зимских припрема још није дефинисан, све зависи од временских услова, док је остало, са попуњеним економатом, све одавно солидно припремљено. Терен је био и остаће највећа брига ако се нешто у зимском предаху не промени мада се у невољи користи „вештак” у Кући фудбала ФСС.

М. Бзовски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 30. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!