ПЕЋИНЧАНИ ПОДВУКЛИ ЦРТУ

Доњи Срем 2015 испунио план

Иако новајлија у Војвођанској лиги – Југ, Доњи Срем 2015 из Пећинаца сезону 2021/2022. завршио је на трећем месту. Опште је уверење да је учинак изнад очекивања.

– Протекло првенство је, како за мене, тако и за клуб, било успешно– своди рачуне тренер Здравко Тривковић – Доњи Срем 2015 се, коначно, вратио на мапу фудбалске Војводине, где му је по свему и место. Нико, па ни људи који воде клуб нису очекивали да ћемо завршити на високом трећем месту. У неким утакмицама је могло сигурно боље. После годину и по дана рада као први тренер и даље је присутна жеља за доказивањем и са управом клуба, на обострано задовољство, продужена је сарадња. Играчи и ја, имали смо пуну подршку свих људи који воде клуб. Мислимо да само заједничким снагама можемо подићи ниво игре и клуб у целини на виши ниво, што нам је, уосталом, заједнички циљ. Нови Сад је заслужено први прошао кроз циљ. Били су најконстантнији током сезоне. Имали су Владу Шпоњу који их је беспрекорно водио. Хајдук из Дивоша није имао снаге ниво игре екипа из самог врха. Подунавац је маестрално одиграо други део првенства и саслужено су вицешампиони. Младост из Бачког Јарка са колегом Ковачевићем је пријатно изненађење. Урадили су „немогуће“ и опстали у лиги. Цемент из Беочина је тотално подбацио, те се заслужено у нижем рангу. Ми се можемо похвалити да смо имали првог стрелца Војвођанске лиге – Југ Николу Кокира (17 голова), али и репрезентативца Војводине Александра Љубојевића. Неколико наших играча наставља каријеру у рангу изнад нас, што значи да смо добро радили. Остају обавеза и одговорност да тако наставимо и у новој сезони. Играчи су на одмору до 9. јула, када је у 18. часова заказана прозивка.

Учинком пећиначког клуба задовољан је и председник Милош Гмизић.

– Као дебитанти, презадовољни смо трећим местом – истиче Гмизић – Паузе за нас нема. Прелазни рок је већ почео. Заједно с тренером Тривковићем радимо на ангажовању нових играча. Како ствари тренутно стоје, Доњи Срем 2015 на јесен биће много јачи. Сматрамо да ће следећа такмичарска година бити тежа, и спрам тога се и екипа селектира. И даље смо убеђења да је будућност клуба у млађим категоријама. Имамо одличну Школу фудбала, са преко 50 малишана, узраста од 2016. до 2012. године. У дефициту смо са кадетском и омладинском школом, али се надамо да ћемо и то, у најскоријем року, решити.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 17. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!