ПЕРЛЕЖАНИ НИКАД УБЕДЉИВИЈИ

ВОЈВОДИНА 1928 ОВЕРИЛА ЈЕСЕЊИ ТРОН НА ВОЈВОЂАНСКОМ ИСТОКУ

Кад се у 25. минуту меча у Српској Црњи повредио Јован Козић, голгетер Војводине 1928, са осам погодака, заменио га је Александар Шушњар. Раније на позицији бека или штопера, нашао се у позицији десног, па левог крила. И из улоге џокера тренера Мирка Стокића, израстао је у јунака и са два гола оверио је јесење почасти.

– Много ценимо Будућност, али били смо бољи, конкретнији, у наставку прецизнији и са два гола Александра Шушњара, дошли смо до 2:0. Зналачки смо искористили што се указало, остао је меч са ЖАК-ом и циљ је да победом спустимо завесу на сезону – каже тренер Стокић.

Мирко Кнежевић најавио је на почетку да ће се Перлежани у новој сезони борити за пласман у српсколигашко друштво и да је то једини циљ.

– Били смо бољи од ривала и на десет мечева наша мрежа је мировала, примили смо само шест голова на четири утакмице. Имамо довољно искуства да се одупремо и у пролећној сезони поновимо добре резултате. Сад је у фокусу меч против ЖАК- а, за 11. победу.

Поред Козићевих осам голова, голгетерски су се истакли Милан и Александар Шушњар. Постигли су четири, односно три гола, као и Горан Радишић.

– Марко Малбашки је асистирао за водећи гол, потом сам одбијену лопту од голмана Милована Куручева, ударцем главом, послао у мрежу. Јесењу сезону одиграли смо добро, иако нисмо увек сви били у погону. Чврсти смо у дефанзиви, ривали не могу да створе превише прилика и из средине терена знамо да опасно припретимо. Спремни смо да у другом делу такмичења одбранимо јесење почасти. Сад је битно да савладамо ЖАК и са 35 бодова оверимо трон – истакао је Александар, млађи од браће Шушњар.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 16. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!