ПЕТИЦА КАО ОХРАБРЕЊЕ

СЛОВЕН У ДЕРБИЈУ ДОМАЋИН ЖЕЛЕЗНИЧАРУ

Словен је у великом стилу одржао лекцију Индексу и пет лопти послао у мрежу. Лидер из Руме, за 12 минута четири пута матирао је противника, што довољно говори о томе колико је био доминантан у свим сегментима игре.

На истеку 38. минута међу стрелце уписао се и офанзивни везиста Стефан Цвијић.

– Утакмица на почетку није била лагана, противник је у меч ушао чврсто и организовано, али брзо смо успоставили ритам и заслужено освојили три бода. Показали смо да се враћамо на препознатљив ниво и да смо у сјајној форми, а предстоје нам велики изазови. Нисам очекивао тако убедљиву победу, али стигла је као плод напорног рада – каже Цвијић.

Пред Словеном је дерби сезоне са Железничаром. Румљани се шепуре са лидерске позиције, имају 53 бода, а један мање има ривал из Инђије. Важност меча је немерљива за оба тима и неугодно је бавити се прогнозом.

– Ако освојимо плен многе ствари биће јасније. Има још да се игра, али утакмица са Железничаром за нас је бити ил’ не бити. Уколико положимо копља то би могло много да нас кошта па смо све снаге усмерили да се припремимо за меч.

О квалитету Железничара најбоље сведочи учинак, али Румљани се надају да неће и њима да помрсе рачуне.

– Јесенас је било 1:1, водили смо до краја и примили гол у 90. минуту. Одлично познајем Инђијце, имају сјајну екипу, на њихов рачун иду све похвале. Имају сјајне појединце, што се мене тиче најбољи је Матијевић. Благу предност, ипак, дајем нама, превасходно због терена. Жеља је да освојимо три бода – каже Цвијић.

Ј. Радисављевић

Извор: http://www.zurnal.rs 

 

ОБЈАВЉЕНО: 10. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!