ПЕТРОВИЋ: МНОГО МИ ЗНАЧИ РАДОСТ НА „КАРАЂОРЂУ“

Његош Петровић голом у 85. минуту утакмице с Новим Пазаром израстао у јунака треће везане победе Војводине

Дуел с екипом из града на Јошаници решио је Његош Петровић, голом у касној фази утакмице. Играо се 85. минут кад је лепо комбиновао с Норманом Кембелом, истрчао сам пред голмана Мирковића и, маниром рутинера, затресао мрежу иза његових леђа.

Јако ми је драго због наше треће везане победе, као и због тога што сам управо ја био стрелац јединог гола – каже Петровић. – Заслуге припадају и Алекси Вукановићу, који је одрадио „прљави” део посла, као и Кембелу и малом Лазару Јовановићу, који је пропустио лопту ка мени. Мало  ко од гледалаца то може да види с трибина, али ми, играчи, то јако добро знамо и гол је био дело практично читавог нашег тима.

На веома емотиван начин Његош је прославио првенац у дресу Војводине, заједно са клупом своје екипе, али и расположеним навијачима на трибинама.

Разлог за то моје радовање лежи у томе што сам јако добро знао колико нам је важна утакмица и победа. И пре доласка у Нови Сад знао сам да је Војводина велики клуб, а сад сам у потпуности почео да га осећам у души, баш као и сам град. Желим да уложим све што знам како би црвено-бели из војвођанске равнице остварили циљ који, заједно са мном, имају у првенству, иако сам свестан да клуб може много више да помогне мени и мојим, надам се, све бољим партијама.

Ипак, и Петровић се присетио невеселог почетка другог дела првенства…

Био је то баш тежак старт. Покушавали смо да ухватимо жељену форму, нисмо ни играли лоше, али нас гол никако није хтео. Нисмо били прави једино у финишу утакмице у Ивањици, а сада, после ових победа, очекујем да ћемо у наставку Супер лиге бити на нивоу и изборити се за четврто место. Војводина вреди и за трећу позицију, али је такав циљ јако тешко достићи, јер ТСЦ има велику предност. Надам се да ћемо успети да будемо четврти на крају плеј-офа, а у борби за ту позицију пресудиће међусобне утакмице с нашим директним супарницима.

По неком неписаном правилу, Новосађани велике амбиције имају у Купу Србије.

Фокус нам се већ окреће ка том такмичењу и почели смо психолошки да се припремамо за четвртфинални сусрет с Чукаричким у Београду. Тај дуел на програму је 10. априла, а сад нам је приоритет први наредни првенствени дуел, који нас очекује у Сурдулици.

Ту ће Његош Петровић и саиграчи бити фаворити у односу на „већ отписану” екипу Радника.

Не гледам на тај сусрет тим очима. То су најтеже утакмице, јер наш домаћин до краја мора у свакој прилици да иде на победу и неће нам бити нимало лако да остваримо циљ. Раније сам три године носио дрес Рада, знам шта доноси борба за опстанак и с каквим мотивом екипе улазе у сваки наредни сусрет – додао је некадашњи фудбалер Црвене звезде и Рада, до зимус шпанске Гранаде, који исписује нове странице у каријери у Новом Саду.

ПРЕЛЕПО САМ СЕ ОСЕЋАО

Атмосфера на новосадском „Карађорђу” у утакмици с Новим Пазаром била је сјајна, а публика је просто носила играче Војводине ка освајању три велика бода.

Публика је препознала нашу велику жељу да уђемо у серију добрих резултата, као и нашу вољу и енергију. Имали смо велику подршку навијача и заиста сам се прелепо осећао кад смо истрчали на терен. Увек је лепше кад играте пред већим бројем људи и желим да се наша међусобна сарадња настави и у наредним утакмицама – рекао је Његош Петровић.

ФОТО: С. Сандић

Извор: www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 22. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!