ПЕТРОВИЋ: ПОВРАТАК У СРПСКИ ФУДБАЛ НИЈЕ КОРАК УНАЗАД

Ново појачање Војводине и о томе како му је пропао трансфер у Норич, зашто је изабрао Нови Сад испред три понуде клубова из Сегунде, новом тренеру Лала и циљевима за пролећну полусезону

(Од извештача Моцарт Спорта из Ларнаке)

Делом последица мале минутаже у Гранади, делом и изразите жеље Војводине да га ангажује. Није ни битно, важно је само да је Његош Петровић напустио Шпанију и стигао на “Карађорђе” као најзвучније појачање Лала у зимском прелазном року. Нови везиста новосадског суперлигаша стигао је из шпанске Примере на позајмицу, па ће боје Старе даме бранити у наредних шест месеци. У разговору за Mozzart Спорт Његош не крије да му је жеља да се у Српској Атини задржи и дуже, будући да Војводина има право на откуп уговора од шпанског клуба.

Након што се из Црвене звезде преселио у елитни ранг шпанског фудбала, момак из Крупња се наметнуо и играо константно, али како је време одмицало, тако му се смањивала минутажа. Вошин новајија био је у једном моменту на корак од одласка на Острво, где је практично све договорио са Норичом, али га је управа Гранаде убедила да остане, уз обећање да ће добити запажене минуте. На крају је било по оној народној “обећање, лудом радовање”. Петровић је после тога забележио само 149 минута у лиги и још 90 у Купу, па је везиста који је поникао у Раду одлучио да промени средину. А, Стара дама је била најупорнија у жељи да га доведе. Повратак у српски фудбал не види као корак уназад. Напротив. Како каже, прве импресије су сјајне, а посебно речи хвале Петровић има на рачун тренера Божидара Бандовића.

“Имао сам три понуде из друге лиге у Шпанији (Бургос, Сарагоса, Елче, прим.аут.), али сам се одлучио за дрес Војводине јер ме је она највише желела. Када вас неко толико жели, онда имате и обавезу да за то вратите на терену. Поклопили су нам се језици и због тога сам одлучио да се после три године ипак вратим у српски фудбал”, каже Петровић на почетку разговора за Moцарт Спорт.

Хајмо ипак да се мало вратимо у прошлост. У тај обећавајући почетак у Гранади. И све касније проблеме.

“Из Звезде сам дошао у Гранаду неспреман, али сам у првих шест месеци одиграо све утакмице. Тада смо испали у другу лигу. У Сегунди сам такође одиграо 90 одсто мечева. После тога видео сам да нешто није у реду и да ме тренер на неки начин не жели. Разговарао сам с њим и рекао ми је да је боље да нађем нову средину, где ћу играти. Причао сам и са својим агентом и стигла нам је понуда од Норича. Разговарао сам са тренером и спортским директором Норича и лично прихватио ту понуду. То се дешавало четири дана пред крај прелазног рока. Отишао сам потом код тренера и председника Гранаде и они су ми поручили да ме ипак желе, да неће довести новог везног играча и да ћу имати добру минутажу. То се на крају свело на свега тих 149 минута у лиги и 90 минута у Купу. Због тога сам одлучио да одем из Шпаније”, објашањава Његош.

Долазак из шпанске Примере у српску Moцарт Бет Суперлигу Петровић не види као корак уназад у каријери.

“Многи, ако не и сви, рећи ће да је повратак у српски фудбал корак уназад. Међутим, ја то не видим тако. Причао сам о томе много и са породицом, менаџером, пријатељима и људима у Гранади. Сматрам да је за мене лично много боље да играм негде шест месеци него да за то време седим на клупи, а можда ни то. Сваком играчу прија да игра и зато долазак у Нови Сад видим као велики плус за наставак каријере”.

Воша има право да откупи Петровића од Гранаде, након истека позајмице на лето.

“Као што сам и рекао, жеља Војводина ме је довела овде. Надам се да ће у овој полусезони бити све како треба и да ћемо остварити заједничке циљеве, а онда ме можда и откупи Војводина, што да не? Размишљам да у Војводини останем и дужи период”.

Вошин новајлија је одушевљен условима на Кипру, као и начином на који је прихваћен од стране саиграча.

“Одушевио сам се атмосфером, квалитетом играча, тренинга и радом и идејом стручног штаба. Услови и терени су овде добри. Највише сам се одушевио атмосфером у тиму, што је најважније. Да имам нешто негативно да кажем, најискреније бих то рекао, али је заиста све позитивно. Знам се са доста саиграча одраније, са Малбашом, Радулом, Вуканом… Сви су ме прихватили сјајно. Кад 25 играча буде у истој соби после тренинга или вечере, онда вам је све јасно каква атмосфера влада у тиму”.

Иако није имао много такмичарских утакмица у ногама у последње време, Петровић истиче да је физички на веома добром нивоу.

“Иако нисам много играо, константно сам тренирао, нисам прекидао с тренизнима. Међутим, утакмице су све. Опет мислим да сам спремнији од осталих момака, јер сам био непрестано у тренингу, тако да не би требало да буде проблема”.

Природна позиција му је задњи везни, али Његош може да одговори и на офанзивне захтеве у средини терена.

“Могу да играм и задњег и предњег везног, али ми ипак највише одговара да играм иза лопте и да имам реакцију по изгубљеној лопти. Један сам од играча који воле да помажу екипи и који ради за тим. На тренинзима се уигравам на месту задњег везног, што ми и највише одговара”.

Некадашњи играч Звезде са Старом дамом гаји велике амбиције, како на личном плану, тако и на клупском плану.

“На личном плану желим да клубу вратим добрим партијама за жељу и поверење које ми је указао. Циљ ми је да имам добру полусезону, а када је реч о амбицијама са екипом, желим да освојимо Куп Србије и да нападнемо треће место”.

Тренутно је на том трећем месту екипа ТСЦ-а, која Новосађанима бежи девет корака. 

“Изузетно је јака конкуренција, све екипе су значајно напредовале. На основу онога што сам овде видео за овај кратак период, оптимиста сам. ТСЦ нам бежи девет бодова, али ако истински верујемо, онда можемо то да стигнемо”.

Петровић посебно хвали новог шефа стручног штаба Лала, Божидара Бандовића. Уверен је да са њим Новосађани могу да направе велике ствари.

“Мислим да ова екипа има потенцијал за пласман у групну фазу у Европи. Јако ми се свиђа идеја коју има тренер Бандовић. Код последњег тренера у Гранади (прим. аут. Александер Медина) радили смо на сличан начин, и што се тиче дефанзивног и офанзивног аспекта. Види се да је човек радио преко и да је фудбалски образован. Зато верујем да, уз његову помоћ, ова екипа може много”.

Војводина је летос европско путовање завршила већ на првом кораку, када је елиминисана од кипарског АПОЕЛ-а.

“Искрено нисам испратио те мечеве Војводине и сад када би ме питали, не знам ни ко је све играо тада. Мислим да се тада још увек правио тим. Наравно, још увек се гради, али сматрам да је ова екипа знатно напредовала у последњих пола године и да је на једном вишем нивоу. Очекујем да све буде много боље него претходне године у Воши”.

На крају се осврнуо и на учинак наших клубова у Европи.

“Нисам много пратио српски фудбал, јер сам се остварио као отац у претходној години. То је један разлог, а други је што се често мој термин утакмица преклапао са мечевима у Србији. Пратио сам све мечеве наших клубова у Европи и, иако се није бодовно остварило ништа посебно, сматрам да су се ТСЦ и Звезда веома добро показали”, закључио је Његош Петровић.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 24. 01. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!