ПЕТРОВИЋ САЊА ЕЛИТУ

ПРВА ЛИГА ФУДБАЛЕРИ ЖЕЛЕЗНИЧАРА ДО 10. ЈАНУАРА ОДМАРАЈУ НА ТРЕЋЕМ МЕСТУ

У трећој сезони међу прволигашима, фудбалери Железничара отишли су на одмор са трећег места, са истим бројем бодова као и другопласирани РФК Графичар, уз шест бодова заостатка за лидером ИМТ- ом. На заслуженом одмору биће до 10. јануара када ће Томислав Сивић, шеф стручног штаба, са сарадницима, извршити прозивку за пролећни део такмичења.
Добре игре у јесењој сезони, уз сјајне асистенције, пружао је нападач Лука Петровић (25). Постигао је и три гола, а на терену је провео 1.531 минут. Наставио је да ради и вредно одрађује индивидуалне тренинге.
– Иза нас је напоран први део првенства, али зимујемо на доброј позицији, са шансама да у наставку одемо и корак даље и директно се пласирамо у Супер лигу. Слабије смо играли у првим мечевима, али касније је било све боље и да смо имали, можда, мало више среће, могли смо да завршимо и на трону. Атмосфера од првог дана била је како треба и то је један од разлога што смо постигли лепе резултате – каже Петровић.           Током јесени пропустио је само два меча, био је носилац игре и три пута стрелац.
– Нанизао сам 17 мечева и задовољан сам учинком. Играм на позицији крилног нападача и задатак је да све одрадим у интересу екипе, а често сам био у прилици да погодим мрежу, али био сам прецизан само три пута. Без обзира на то, важни су добри резултати и сјајна сарадња у нападу, тако да није битно ко је стрелац, само да побеђујемо.
Од половине фебруара предстоји тешка борба за пласман у Супер лигу.
– Сада је важно да се добро одморимо и спремимо до старта борби за бодове. У првој сезони изборили смо опстанак, у другој смо стигли до трећег места и баража, са Крагујевчанима, где смо могли и боље резултатски да прођемо, али сада сви верујемо да бисмо могли и до директног пласмана у елиту. Имамо тим и квалитет, а то би био велики успех за Панчево.
Наставак рада заказан је за 10. јануар.
– Од доласка тренера Сивића све је кренуло на боље, па верујем да ћемо бити још бољи на пролеће. Имамо добар тим, али не смемо да потценимо остале ривале који су и у првом делу показали да свако може да победи. Квалитет морамо да потврдимо на терену, да освајамо бодове и убеђен сам да ћемо од следеће сезоне постати чланови елите – јасан је Петровић.

Б. Стојковски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 15. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!