ПИКСИ ПОЗВАО И АДУТЕ ТСЦ-А, СПАРТАКА И ВОЈВОДИНЕ

Тим Србије састављен од махом суперлигашких играча крајем јануара у САД, међу путницима и играчи из Бачке Тополе, Новог Сада и Суботице

Репрезентација Србије сачињена махом од играча из Моцарт Бет Суперлиге 27. јануара одмериће снаге са селекцијом Сједињених Америчких Држава, а међу фудбалерима који су се изборили за позив селектора Орлова су између осталих и чланови ТСЦ-а, Војводине и Спартака.

Када је у питању тим из Бачке Тополе, на списку Драгана Стојковића нашли су се Немања Стојић, Немања Петровић и Лука Илић. Стојић се од доласка у екипу Жарка Лазетића из Металца афирмисао као један од поузданијих поливалентних дефанзиваца и добро решење како на штоперској позицији тако и у улози везног играча са одбрамбеном улогом, Петровић, леви бек школован у Хумској, такође је међу дефанзивцима који су скренули пажњу на домаћој сцени, док је Илић доживео процват по повратку на суперлигашку сцену те се избор селектора може окарактерисати као очекиван.

Када је у питању Спартак част у виду селекторовог позива припала је Луки Бијеловићу талентованом нападачу који је у претходном периоду скренуо пажњу домаће јавности, али и иностраних клубова.

Према сазнајима Моцарт Спорта, на списку за Америку наћи ће се и тројица играча Старе даме – Никола Чумић, Вељко Симић и Мирко Топић.

Сасвим је очекивано што се Пикси определио за Чумића, будући да је Никола био најбољи стрелац Новосађана у јесењем делу Моцарт Бет Суперлиге и донекле се наметнуо као лидер екипе. Чумић је у летњем прелазном року стигао у Војводину из Олимпијакоса тек пред десето коло шампионата. Ипак, успео је за релативно кратко време да постигне шест погодака у првенству и један у Купу, вредан пенала против Графичара, а потом и пролаза у наредну рунду. Да се ради о великом појачању Лала Чумић је демонстрирао већ на дебију против Вождовца. За свега пола сата Вошин брзоноги нападач постигао је два поготка и практично сам срушио Змајеве (2:1), а занимљиво је да је тај меч из свечане ложе „Карађорђа“ гледао управо селектор Стојковић. Уз све то, реч је о поливалентном фудбалеру, који у нападу може да игра на више позиција.

Позив је стигао и на адресу Вошиног офанзивца Вељка Симића, који је са шест поготака дели место најбољег голгетера екипе са поменутим Чумићем. Прошле сезоне Симић је био најбољи појединац и стрелац у редовима прилично бледе Војводине, а у овој полусезони такође је један од главних носилаца игре Старе даме. Импресивним партијама на старту ове сезоне Моцарт Бет Суперлиге, Симић је привукао пажњу руских клубова, Торпеда и Крила Совјетов. Ипак, Војводина чак у два наврата одбила Крила Совјетов, што говори колико је Симић битна карика у саставу Новосађана.

На концу, у Америку ће путовати и млади везиста Лала Мирко Топић. Талентовани изданак Вошине школе, један је од неколико фудбалера Лала који испуњавају правило бонус играча. Иако има тек 21 годину, већ две сезоне је прилично стандардан првотимац. У овој полусезони, често је играо на средини терена у тандему са Радомиром Милосављевићем, али по потреби знао је да крпи и место штопера. Такође, Топић је од стране Фудбалског савеза Војводине изабран за најбољег фудбалера са територије наше северне покрајине за ову годину.

Подсетимо, од раније је познато да су се на Стојковићевом списку нашли Владимир Лучић, играч Црвене звезде на позајмици у Чукаричком, Борисав Бурмаз, Милош Пантовић, Филип Дамјановић, Марко Мијаиловић и Марко Ивезић из Вождовца, као и Никола Штулић и Драган Росић из нишког Радничког.

Стојић и Илић славе са Антонићем (десно) ©Starsport

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 17. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!