Утакмице кошаркашке репрезентације Србије у О2 арени Срђан Плавшић, некадашњи нападач Црвене звезде, до јуче члан прашке Славије, није пропуштао.

– Дошао ми је друг из Србије, пратимо све мечеве кошаркаша. Срећа је што се наша група игра овде у Прагу и што су скоро сви мечеви били у вечерњем термину, па сам могао да одласке ускладим са тренинзима – почео је причу Плавшић, кога смо срели у ресторану „Делије”, где је чест гост.

Дошао је са лепим вестима. Јуче је постигао договор о одласку на позајмицу у некада славни Бањик.

– Још није званично, чекам да ми пошаљу уговор да потпишем. Постигли смо усмени договор, у току дана би требало све да се заврши. Павел Врба, тренер са којим сам сарађивао у Спарти ме је звао и питао да ли бих хтео да дођем и помогнем. Пре три месеца је преузео клуб из Остраве, имали су слабији почетак и желе да се домогну средине табеле. Прихватио се позив, мени је потребно да играм, уз то у Спарти сам најбоље играо док је Врба био тренер. У тих шест месеци наше сарадње од 11 мечева у девет сам био у тиму кола. Познајемо се добро и мислим да сам повукао добар потез.

Пре пет година се из Звезде отиснуо у Чешку. Научио је језик, истиче да је Чешка лепа за живот, а Праг прелеп…

– Не могу да кажем да сам незадовољан, овде сам већ пет година. Једини сам са Балкана који је остао дуже од три сезоне. После четири године у Спарти, прешао сам у Славију, где се неке ствари се нису поклопиле. Првенствено са тренеровим погледима на игру. Отворено ми је рекао да не бих био задовољан минутажом коју ми је предвидео у овој сезони. Зато сам гледао да нађем клуб у коме ћу да играм. Имао сам две три опције – звали су ме да идем у Карабаг и Кадиз, али се нисмо договорили око услова. Нисам хтео да идем наврат-нанос. Чекамо бебу, за два месеца добијам чешке папире и желео сам да останем. Мислим да је одлазак у Остраву супер за мене, породицу и каријеру. Битно ми је да играм, а у Острави ћу имати прилику.

Потом се повела прича и о Црвеној звезди. Као и сви звездаши жали за Лигом шампиона, али сматра да ће његов некадашњи клуб бити конкурентан у Лиги Европе.

– Како да не пратим Звезду. Откако сам отишао, гледам сваки меч кад ми обавезе дозволе. Волим Звезду, у срцу ми је.

Како су већ почели да му сервирају ручак, причу смо убрзали и завршили питањем шта очекује од Орлова на Мондијалу.

– Најбитније је да су скоро сви наши играчи у форми. Митровић и Влаховић нижу голове, остали играју врло добро. Ако тако наставе немамо чега да се плашимо, без обзира што нам је групу врло јака. Мислим да је реално да са Бразилом конкуришемо за прва два места – закључио је чиграсти нападач родом из Новог Сада.

Извор: http://www.zurnal.rs/