ПЛЕЈ-АУТ: ФОТО-ФИНИШ ЗА ДВА МЕСТА У БАРАЖУ

Кад је у питању борба за опстанак постоји још дилема, али сва је прилика да ће се Колубари и Раднику можда већ у следећем колу као сигурним суперлигашима придружити Спартак и Младост.

Суботичанима и Лучанцима посао ће бити олакшан, јер су у недељу домаћини Лазаревчанима и Сурдуличанима, екипама са скоро и математички обезбеђеним опстанком.

Спас Голубова и тима из Драгачева могао би да дође у питање само уколико изгубе од незаинтересованих противника, али мало ко верује у такав епилог.

Много је замршенија ситуација са четири последњепласиране екипе. Нико још није дефитивно отписан. Металац је у најтежој ситуацији, али шансу тражи у наредна два меча на домаћем терену.

У Горњи Милановац прво стиже Нови Пазар, а затим и Младост. Кључан за екипу Милије Жижића је окршај са Пазарцима, јер би у том случају стигли на два бода мање од конкурента.

У случају пораза уз тим из града подно Рудника била би само теорија, практично већ би се преселио у нижи ранг. Реми Металцу даје нешто веће шансе, али га оставља у најтежем положају.

Младост можда неће имати мотива у Горњем Милановцу, али би зато дуел последњег кола са Радничким 1923 у Крагујевцу могао да одлучи учесника баража и директног путника у Прву лигу.

Нови Пазар има највише бодова од дављеника, али и најтежи распоред. Екипи Томислава Сивића победа против Радника код куће можда буде и довољна за опстанак, зависно од осталих резултата. Са две победе у последња три меча Пазарци су сигурно у баражу.

Раднички 1923 има две меч лопте на домаћем терену.  За доигравање са трећим или четвртим из Прве лиге Крагујевчанима је неопходно да савладају Пролетер и Металац.

Добро за тим са „Чика Даче” је што између та два сусрета гостује у Суботици, јер Спартак до тада може да обезбеди опстанак.

Пролетер је уз Металац у најтежој позицији. Новосађани у наредна два кола гостују у Крагујевцу и Лазаревцу и у последњем колу дочекују Нови Пазар.

За Сланобарце је једино добро што ће после окршаја са Радничким 1923 путовати у Лазаревац, на ноге незаинтересованој Колубари. Млађи суперлигаш би са две победе могао да се нада баражу.

Међусобни дуели четири последњепласирана тима, а таквих је у последња три кола четири, вероватно ће скројити судбину дављеника. 

Извор: http://www.zurnal.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 05. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!