ПЛЕЈ-АУТ: САМО ТЕОРИЈА УЗ МЕТАЛАЦ И ПРОЛЕТЕР

Плеј-аут дуго није био интересантнији. Уочи последња два кола опстанак је обезбедимо једино Радник. Сурдуличани су, мимо многих очекивања, славили у Лучанима и Младост довели у ситуацију да стрепи за опстанак.

Од осталих седам екипа Колубара је у најповољнијој ситуацији. Лазаревчанима је довољан бод да пребрину све бриге и не зависе од резултата ривала. Очекује се да зелено-црни реми спаса, можда и победу, остваре у суботу на домаћем терену против Пролетера.

Спартак меч лопту има у суботу у дуелу са Радничким 1923. Суботичанима победа гарантује да и наредне сезоне играју у суперлигашкој конкуренцији. Голубови би ремијем или поразом повећали неизвесност, поготово што у последњем колу гостују угроженој Младости.

Са оба пораза тим са севера Бачке сигурно би се спустио на позицију за бараж, такав епилог могућ је и уколико освоје два бода, а Лучанци славе у Горњем Милановцу. Суперлигаш из Драгачева био је боље пласиран од Спартака после 30. кола.

Младост судбину држи у својим рукама, али било би јој много лакше да није изгубила од Радника. Лучанци би са шест бодова у дуелима са Металцем и Спартаком остали у елити без додатне две утакмице.

Изабраницима Драгише Жунића четири бода из последња два меча не би била довољна уколико Нови Пазар оствари максималан учинак до краја првенства. Борба за то 12. место могла би да буде најинтересантнија.

Пазарцима две победе не гарантују избегавање баража. У том случају тиму Томислава Сивића потребно је да Младост освоји највише четири бода. Екипа из града крај Јошанице може директно у Прву лигу само под условом да Пролетер освоји шест, а Нови Пазар само бод у последња два меча.

Сланобарци дочекују плаво-беле у седмом колу плеј-аута, али тај меч могао би да има значаја само за Пазарце уколико Пролетер у суботу не победи Колубару.

Пут Радничког 1923 до опстанка без баража је тешко остварив. Крагујевчанима неће пребринути бриге ни уколико освоје шест бодова. Да би се у том случају спасли Шумадинцима је неопходно да Младост изгуби и ремизира у последња два меча.

Очекивана варијанта је да екипа Ненада Лалатовићаизбори бараж, а за то јој је довољна и победа над Металцем на стадиону „Чика Дача”.

За Милановчане би тај сусрет у случају да не савладају Младост био резултатски небитан. Раднички 1923 директно испада ако изгуби две, а Пролетер победи једну или Металац обе утакмице. Крагујевчанима је и бод довољан за бараж ако Сланобарци освоје три „поена”.

Млађи новосадски суперлигаш може само до баража. Услов је да победи обе утакмице, а да Раднички 1923 освоји највише три бода. Са једном победом Пролетер може у бараж само у случају оба пораза Крагујевчана. Са два ремија екипа Зумбула Махалбашићаби сигурно испала.

Металац је једном ногом већ прволигаш. Горњомилановчани ни са две победе не би обезбедили бараж уколико Лалатовићев тим освоји бар бод. Све сем две победе изабранике Милије Жижићаводи у нижи ранг.

Најближа остварењу је варијанта да испадну Металац и Пролетер, а да Нови Пазар и Раднички 1923 играју у баражу.

Извор: http://www.zurnal.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 12. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!