ПЛЕЈ-ОФ: ТСЦ НАЈБЛИЖИ ЕВРОПИ, ВОЈВОДИНА СЕ УЗДА У КУП

До краја сезоне остала су још три кола и девет бодова у игри, а завршница ће сигурно бити узбудљива до последњег судијског звиждука.

Јасно је да су Црвена звезда и Партизан обезбедили још раније Европу, али ће управо од њихове борбе за титулу много тога зависити када је у питању излазак четвртог клуба на међународну сцену.

Чукарички на трећем месту има седам бодова предности у односу на Раднички из Ниша и Вождовац и само још математички мора да потврди ову позицију.

Уколико Брђани и изгубе у наредном колу од Змајева на домаћем терену и спусте предност на само четири бода, њима преостају још две утакмице.

По најгорем сценарију чак и да изгубе од Војводине у Новом Саду, опет имају могућност да у последњем колу победе Напредак на Бановом брду или играју нерешено и дођу до 56 односно 58 бодова. Практично су Брђани и сада сигурни на позицији три.

Четвртопласирани Раднички има тренутно 48 бодова, али и изузетно тежак распоред. Нишлије овог викенда гостују Црвеној звезди и тешко је очекивати да ће на Маракани победити.

Недавно су на Чаиру убедљиво поражени од црвено-белих (1:5), али ако им је за утеху у купу су играли 0:0 на највећем српском стадиону.

Тим Радослава Батака можда и може да се нада ремију, ипак све је то у домену теорије. Раднички у 36. колу на домаћем терену дочекују ТСЦ и ту ће морати да игра на све или ништа.

Ако савладају тим из Бачке Тополе Нишлије ће имати 51 бод, а онда их у последњем колу чека гостовање у Хумској. Уколико вечити до краја остану у трци за највреднији трофеј тешко да Нишлије могу да се надају бодовима против Партизана. То значи да би Раднички остао на 51 боду.

Најтежи распоред тренутно до краја има Вождовац, који гостује Чукаричком и Црвеној звезди у последњем колу, а дочекује Партизан. У најбољем случају ако победе Брђане у гостима што се није десило још од 2013, а то је уједно први и једини тријумф на овом стадиону, Вождовац би у том случају имао 51 бод.

У дуелима са Звездом и Партизаном тешко да може до победе или ремија, али нада постоји.

ТСЦ од екипа које се боре за четврто место и излазак на европску сцену има најбољи распоред. Екипа из Бачке Тополе на домаћем терену дочекује Напредак и Војводину и уз шест бодова стиже такође до коте 51. Чак и да изгуби у Нишу, овакав развој ситуацији ишао би на руку екипи Жарка Лазетића.

Уколико Раднички, ТСЦ и Вождовац буду имали по 51 бод на крају сезоне у предности је тим из Бачке Тополе, јер је после 30 кола био боље рангиран, односно на четвртом месту.

Војводина нема ни теоретске шансе да стигне до четвртог места, чак и ако тријумфује против Партизана, Чукаричког и ТСЦ-а, јер је била слабије пласирана од Радничког, Вождовца и Бачкотополчана.

Напредак до краја игра са ТСЦ-ом, Црвеном звездом и Чукаричким и чини се да су Крушевљани одавно завршили овосезонско такмичење.

Ове калкулације подразумевају да Црвена звезда и Партизан добију све мечеве до краја сезоне.

Наравно, чак и у оваквом сценарију изненађења су могућа. Вождовац би до четвретог места могао после победе против Чукаричког и бода на домаћем терену против Партизана.

Змајеви би тада имали 52 бода. Ипак, зависио би и од резултата других, односно ТСЦ би у том случају уз две победе против Напретка и Војводине морао да изгуби од Радничког. У случају ремија у Нишу, Бачкотополчани би имали 52 бода као Вождовчани и предност четвртопласираног после регуларног дела.

Раднички би морао да се нада киксу ТСЦ-а (да не освоји више од шест бодова) или да евентуално уз победу против Бачкотополчана на домаћем терену упише и бод у Хумској или на Маракани, онда би имао 52 бода као и Вождовац, али и предност јер је био испред Змајева после 30. кола.

Нишлијама за сигурну Европу требају две победе у последња три кола или победа и два ремија.

Како год било чини се да вечити кроје не само своју судбину, већ одлучују и о четвртопласираној екипи Супер лиге.

Извор: http://www.zurnal.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 05. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!