ПЛС: ОФК ИЗГУБИО НА НАСЕЉУ, ПОБЕДА МИТРОВЧАНА, ПОРАЗИ ОФК ВРШЦА И ИНЂИЈЕ

ОФК Београд није ни налик екипи из првог дела сезоне, Романтичари су доживели и пети пораз у осам мечева у наставку сезоне.

Нови неуспех екипа коју са клупе предводи Симо Крунић доживела је на гостовању дављенику, екипи Младости ГАТ, која се грчевито бори за опстанак у друголигашком каравану – 3:1.

Меч винер био је млади, 21-годишњи Драган Кокановић, који је у петом минуту довео новосадски тим у вођство, а у 76. минуту потврдио је тријумф свог тима.

Претходно је Геогијевић донео изједначење Београђанима у 51. минуту, али је потом за домаће погодио Јокић из једанаестерца у 69. минуту. ОФК Београд још увек има велику залиху на лидерској позицији, док је Младост ГАТ на шест бодова од Металца, последње екипе изнад црте за опстанак.

Дерби кола игран је у Инђији, а велику победу на терену некадашњег суперлигаша остварило је Јединство са Уба – 1:0. Меч је у 71. минуту одлучио гол Јована Стојановића, момка који је са великим успехом играо пуних пет сезона у белгијском Кортрајку.

У другом дербију, такође претендената на пласман у Супер лигу, мреже су остале мирне, по бод је припао Смедереву и Текстилцу на стадиону крај Железаре – 0:0.

У борбу за позиције које воде у бараж за попуну Супер лиге умешао се и Раднички, који је у Сремској Митровици био бољи од Колубаре – 2:0. Оба поготка дело су Стефана Станисављевића, погађао је 22-годишњи момак управо против бившег тима у 16. и 61. минуту.

На крају, рло важну победу којом је скочио у зону плеј-офа остварио је Графичар на гостовању ОФК Вршцу – 3:2. Домаћи су повели подно куле у петом минуту преко Рикелмеа.

Изједначење је донео Ајдар у 24, потом је четири минута касније Петровић најпре промашио једанаестерац, али је покупио одбитак и исправио своју првобитну грешку. Мбуп је у 73. минуту донео два гола вишка екипи са Сењака, а пораз је ублажио Перовић у 83. минуту.

Извор: https://sportklub.n1info.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 03. 04. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!