ГРАЂЕВИНАРИ ПОКЛЕКЛИ У ДРУГОМ ПОЛУВРЕМЕНУ, ЈУНАК НЕКАДАШЊИ РАДОВАЦ

Рад – Спартак 0:2 (0:0)

СТРЕЛЦИ: 0:1 – Срећковић (из једанаестерца) у 70, 0:2 – Хрстић у 74. минуту

РАД: Бабић6, Стевић 6,5 (46. Митровић 6), Ђ. Јовановић 6, Ђурђевић 6, Благојевић 6, Гашић 6,5, Маркишић 6,5 (75.  Адамовић -), Стојковић 6,5 (46. Арсић 6), Ненадовић 6,5 (59. М. Марковић 6), Милосављевић 6, Мандић 6,5 (59. Михајловић 6).

СПАРТАК: Манојловић 7, Танасин 6,5 (83. Стајковић -), Николаос 7, Богићевић 7, Митровић 6,5, Тумбасевић 6,5, Тошевски 7 (83. Ђурасовић -), Тодороски 7, Босић 6,5 (65. Абрахам 6,5, Станић 6 (65. Срећковић 7,5), Обрадовић 6 (46. Хрстић 7).

СТАДИОН: „Краљ петар први“. ГЛЕДАЛАЦА 300: СУДИЈА: Ненад Ђорђевић (Гуча) 6. Помонићни: Његош Тубић (Крагујевац) 7, Урош Радовановић (Гружа) 7. ЖУТИ КАРТОНИ: Мандић, Стевић (Рад), Босић, Тошевски, Танасин (Спартак).
ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Никола Срећковић (Спартак) 7,5

Рад је до вођства гостију био у најмању руку егал ривал дугогодишњем суперлигашу, ако не и бољи такмац. Фудбал, али и тренер Љубиша Дунђерски, показао је суровост, односно квалитетнији играчки кадар осликан највише у лику и делу некадашњег ђака са Бањице Николе Срећковића. Стигло је офанзивно крило и најбољи појединац сусрета да за 25 лминута постигне гол и упише асистенцију.
Суботичани су лепо и брзо комбиновали у 12. минуту, после чега је Александар Танасин упослио оштром лоптом по трави најистуренијег Марка Обрадовића, споријег за делић секунде од голмана Синише Бабића. Друго узбуђење пред, Манојловићевим вратима уочено је после 18 минута игре. Овог пута Лука Ненадовић је опробао ударац са 20 метара, али је још једном интервенисао голман Манојловић, иако је лопта ишла у угао гола, од свега само корнер за домаћина.
Најближи вођству гост је био у 46. минуту, кад је Тодороски покушао да угрози Бабића из слободног ударца са ивице казненог простра. Био би и успешан да се на путу ка небрањеном делу мреже није испречила пречка. У 54. минуту Тодороски је шутирао, овог пута живу лопту је успео да ухвати голман Бабић.
Убрзо је Милош Тошевски тукао по трави са 20 метара, али је лопта само „поздравила ” стативу.
Гости су дошли до једанаестерца, после играња руком у казненом простору домаћина. Прецизан са беле тачке био је Никола Срећковић пославши голмана Бабић у једну, а лопту у другу страну.
Гости су осетили деконцентрацију у редовима домаћина и кренули у још јаче насртаје што су убрзо и наплатили. Убачену лопту Абрахама са десне стране у казненом простору прихватио је Срећковић, успео је некадашњи фудбалер Рада и да шутира, голман Бабић се одбранио од лопте, што је искористио одлично постављени резервиста Хрстић.
Прилику за почасни погодак Грађевинара имали су Ђурђевић, али је његов трзај главом на гол-линији успео да избаци дефанзивац гостију Мирослав Марковић шутнувши далеко преко гола.

Александар Пековић

Фото: Рад

Извор: http://www.zurnal.rs