Минули викенд био је берићетан за фудбалере српсколигаша са Тисе. Савладани су имењаци „младосташи“. После суботње победе пред својим навијачима против Младости из Бачког Јарка резултатом 3:1, Бечејци су победили са 2:1 и у Бачком Петровцу и другог војвођанског лигаша истог имена. А кад смо већ код имена, голове за Бечејце у недељној утакмици постигла су два Игора, Кудрић и Татић.

– У Бачком Петровцу смо извели знатно подмлађен састав, али смо задовољни како су играли. Код 1:0 за нас Ален Хасичић је добро прошао по боку и центрирао, а Игор Кудрић је правовремено реаговао. Победносни гол за 2:1 постигао је Игор Татић из пенала, а пре тога је у соло продору оборен Растко Бајић. Поред два гола, имали смо пречку и још пар прилика. Истина, и домаћин је могао до још којег гола. Све у свему, успешна провера, а поједини играчи су добили малу дужу минутажу и видели смо како то изгледа кад они преузму одговорност, рапортирао нам је по повратку из Бачког Петровца тренер Лазар Дабижљевић. Искуснији играчи су одмарали у недељу, а прилику су добили: Милованов, Хасичић, Марковић, Татић, Џарић, Пекез, Ј. Ћук, И. Кудрић, Живановић, Копре, Бајић, а у наставку су грали још: Дервиши, Бркић и Варга. Ових дана ће бити направљен коначан списак играча на које се рачуна у сезони која стартује за непуне три недеље.

– Углавном смо на тренинзима и минулих шест утакмица видели шта смо требали да видимо. Неким играчима смо се већ захвалили, неки су сами тражили да оду… За дан два ћемо комплетирати такмичарски састав, укључује се у разговор спортски директор Милош Андрић. Приметно је да су у ОФК Бечеј 1918 акценат у актуелном прелазном року ставили на враћање бечејске деце у матичну средину. Извесно је да ће у стартној постави бити некадашњи капитен Славољуб Дабижљевић, а ту су и младићи Игор Кудрић, Немања Марковић, Игор Татић, Јован Ћук, Ален Хасичић…

Вратили се у матичну средину Немања Марковић и Игор Татић – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net