ПОБЕДА ИЛИ НИЖИ РАНГ

Старопазовчанима меч са Зрењанинцима у знаку бити ил’ не бити

Нису још престали да бриде образи од јесењег потопа на обали Дунава, у сусрету са Омладинцем, а у редове Јединства уселила се нова непријатност, Сремце је одувала банатска кошава са стадиона новог прволигаша из Вршца.
Нико није слутио да ће дављеник отпутовати са пуном мрежом, поготово после доброг првог дела и минималног вођства домаћина. Да није поништен гол Филипа Пађена, на одмор би се отишло са нерешеним резултатом. Гости су, ипак, читав сат одолевали, погодили и стативу после пројектила Данила Живановића.
Вршчани су другим голом почели да топе отпор гостију, па је било довољно још четврт сата да напуне мрежу.
– Честитали смо Вршчанима пласман у виши ранг, победа је заслужена, иако је резултат превисок – каже Филип Пађен.- Поништен ми је гол после идеално изведеног слободног ударца Маодуша. Надскочио сам чуваре и ударцем главом погодио сам угао, али гол је поништен без ваљаног разлога. У другој шанси фаулиран сам пред голом, судија је био у близини, али само је руком показао да се игра настави.
Пред јединством је једна од одлучујућих утакмица за опстанак, што ствара притисак и императив победе. Пазовчани су јесенас декласирали Раднички у Зрењанину, па се и сада надају бодовима. Питање је, међутим, колико су пољулани тешким поразом у Вршцу и да ли тренер Радојица Васић може за кратко време да врати психолошку стабилност.
– Свесни смо тежине задатка, па смо озбиљним радом на тренинзима настојали да се што боље спремимо за изазов. Уверен сам, као и саиграчи, да ћемо, уз максимално залагање, савладати све препреке до краја. Подршка навијача биће нам од велике помоћи – каже Филип Пађен, ударна игла у нападу плаво-беле чете.
Шеф струке Васић имаће мање главобоље када је у питању кадар, враћају се Иветић и Жижа, док су и даље ван строја Бељић и Кркобабић.

М. Бзовски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 20. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!