ПОБЕДА ЈЕДИНА ОПЦИЈА У СУБОТУ

Футсалери Бечеја су прошли много боље него у лигашком делу првенства на гостовању Kоњарнику, када су изгубили резултатом 0:6, али ни 4:5 од среде увече не задовољава у актуелном одмеравању снага четвртфинала плеј офа шампионата Србије. Сада је неопходна победа у суботу, када ће Бечејци од 19 сати угостити Kоњарник, како би се изборила „мајсторица“.

Урагански је почела утакмице у СЦ „Шумице“. Домаћин је повео већ у другом минуту голом Љујића, а већ у првом следећем нападу, тридесетак секунди касније, Бечејци су преко Андрије Станковића изједначили. У четвртом минуту било је 2:1, а стрелац је био Арсић. Није то обесхрабрило младиће са Тисе, те су два минута касније голом Срђана Голуба изједначили на 2:2, а у седмом минуту су другим поготком Станковића повели са 3:2. Настављена је беспоштедна борба укојој су Бечејци нагомилавали прекршаје. У 17. минутудомаћин није материјализовао казнени ударац са 10 метара, али јесте два минута касније, када јепрецизан био Милосављевић, па се на одмор отишло резултатом 3:3.

И наставак је почео урагански, али на страни домаћина. Већ у 16. секунди Љујић постиже свој други гол на утакмици, а непун минут касније исти играч повећава резултат на 5:3. Пуних десет минута је требалоБечеју да поново дође догола, а стрелацје био Борис Бодоњи. Фајтерски су наставили ривали, али је понестало концентрације пред оба гола, па је утакмица завршена резултатом 5:4 у корист Kоњарника.

Тренер Бечејаца Игор Шошо указао је шансу следећем саставу: ВАДАСKИ, ЈОВАНОВИЋ, НОВАKОВИЋ, СТАНОЈЕВИЋ, СТАНKОВИЋ, Јоргић, Живкуцин, Живић, Митић, Kораћ, Бодоњи, Мандић, Голуб, Станић.

– Све време се ломио резултат током утакмице у којој смо имали реалне шансе да победимо, али су нам се понављале стндардне грешке. Много смо промашивали пред голом ривала, а лако смо примали голове. Сада нам преостаје да све снаге уложимо у суботњу утакмицу, како бисмо обезбедили „мајсторицу“ у којој ће, имајући у виду шта се све дешавало у среду увече, бити изузетно тешко, јасан је тренер Бечејаца Игор Шошо.

Kад је тренер Шошо поменуо реч „тешко“, није мислио само на ривале на паркету, него и навијаче са трибина. У среду су правили изгреде, због којих је утакмица морала да се прекине, па је и то, можда, утицало да коначан резултат.

– Навијачи Kоњарника су прича за себе и не осврћемо се превише на то. Ривал на терену је кио коректан, играло се мушки и ми смо пропустили прилику да победимо. Можда нас је сасекло то што су нам у финишу првог дела престрого досуђени прекршаји, па је домаћин у два наврата добио прилику за извођење казненог утарца са 10 метара и из једног од њих је дошло до изједначења. Сада је победа императив, а добро би нам дошла подршка, али коректна, са трибина, па ћемо тек тада ковати план како у „мајсторици“, великапитен Бечејаца Стефан Kораћ.

У другој четвртфиналној утакмици плеј – офа ФОН је победио Нови Пазар са 3:2. Евентуалне „мајсторице“ играју се 4. маја у Београду.

Аутор: В. Јанков

Фото: В. Јанков

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 29. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!