ПОБЕДА ЈЕДИНА ОПЦИЈА

КАРАЂОРЂЕВЧАНИ ДОМАЋИНИ КИКИНЂАНИМА

Сутрашњи дуел Јединства и ОФК Кикинде, у банатској равници прогласили су за дерби сезоне на војвођанском „Истоку”. Три године изабраници тренера Бошка Михајловића били су другопласирани и вапе за српсколигашким друштвом, док су Кикинђани били у вишем рангу и напустили га после годину дана.
Карађорђевчани су победили Нафтагас у Елемиру у полуфиналу Купа ФСП Зрењанин и направили добру увертиру пред меч са Кикинђанима, који су три корака испред.
– Куп нам није приоритет, победили смо одличног српсколигаша и у фокусу је дерби сезоне. Уважавамо Кикинђане, од старта су лидери, имају зрелу екипу и високе амбиције и подудара се са нашим жељама, али нећемо устукнути – каже Драган Радаковић, потпредседник клуба.
Тренер Михајловић морао је у среду да попуњава линије тима на начин који то раније није био приморан да чини. Више играча је у радном односу, нису на време могли да дођу на меч са Нафтагасом, па су појединци добили друге улоге.
– Био сам на позицији шопера, добро сам се снашао, пошто сам увек у везном реду, знао сам се прикључити игри на средини терена – рекао је Огњен Дучић, који се у Српској лиги потврдио у дресу Сакуљана и зренанинског Радничког. – Спремни смо да се супроствимо Кикинди. Кроз надигравање, брз и течан пас, уверен сам да можемо до победе и да будемо у равни са лидером.
Голгетер Жарко Матић у победи над Елемирцима, био је на позицији задњег везног
– Сад смо у прилици да у Купу догурамо далеко, али првенство је у фокусу. Победа са Кикинђанима нам је циљ, имају три бода предности и ако их стигнемо, све ће на нашу воденицу. Ради се о мечу сезоне, сви смо на окупу и најављен је рекордан број гледалаца. Имаћемо сјајну подршку – каже Матић.
Последња три меча пропустио је капитен Горан Радишић. У уторак је одрадио тренинг са екипом, сутрадан тренирао индивидуално и јуче се поново појавио на терену.
– Још нисам спреман, али меч са Кикиндом ни у сну не бих могао да пропустим. Хоћу да помогнем екипи да дођемо до тријумфа. Ценимо госте, имају и знања и искуства, али победа нам је једина опција и друга не постоји. Бићемо стрпљиви, обазриви и спремни да се изборимо за сваку лопту – истакао је лидер екипе.

Б. Ц.

ФОТО: Јединство (БК)

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 14. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!