ПОБЕДА У ДЕРБИЈУ СЕЗОНЕ У ДИВОШУ ПРОМОВИСАЛА СЛОБОДУ ИЗ ДОЊЕГ ТОВАРНИКА У ПРВАКА

Слобода из Доњег Товарника, првак Војвођанске лиге, Југ, годинама је таворила у подручним лигама Срема, све док садашња управа није преузела клуб. Од пре једне деценије кренуло се са озбиљнијим инфраструктурним радовима и клуб је перманентно напредовао, тако да су се на сваке 2-3 године померали ранг више. У Војвођанској лиги, Југ, су 4-5 сезона и полако су се стварали услови за напад на врх табеле. Пре две године из Финске се вратио штопер Милош Јосимов (40) и затекао половину играча из садашњег састава. У међувремену је обављена доселекција екипе, која се калила кроз првенство.

– Занао се профил играча који нам је потребан, пре свега цењени су људски квалитети играча, који ће допринети хармонији и другарству у екипи. Временом се правио систем по коме ће Слобода бити препозната – каже Јосимов и наглашава: – Екипа је искуснија и поред мене и голмана Јагодића, који смо најстарији, има доста играча у тридесетим годинама. Екипа је играла нападачки, на гол више, тако се тренирало и резултати су дошли. Крајем полусезоне дошло је до малог пада у резултатима и тренер Милош Ђокић је отишао у редове српсколигаша 1. маја. Наследио га је Блануша, који се није дуго задржао и од 23. кола екипу је поново преузео Ђокић.

Показало се да је тај потез био кључан у борби за титулу. У преосталим утакмицама нанизали су осам победа (примили један гол). Кључан је био дерби сезоне у Дивошу и победа над Хајдуком од 2:0.

Тренер Ђокић објашњава шта стоји иза серије одличних резултата. – Посао ми је додатно олакшан јер сам селектирао тим и костур је остао на окупу. Мало сам мењао систем игре, циљ је био да се новајлије брзо навикну на мој начин рада. Све је кренуло од утакмице са Радничким из Шида, а круна свега је победа у дербију првенства у Дивошу. Добро је простудиран домаћин, увидео сам врлине и мане и сходно томе саставио тактику. Добијена је битка на психолошком плану, знали смо да победом избегавамо неизвестан бараж – каже у осврту на протеклу сезону.

Поред најстаријег двојца, истакао се везиста и неуморна радилица на средини терена Душан Ђуричић, затим Никола Кокир, Чолић, Кубуровић, Вујасин…

Поседују главни терен, са модерним заливним системом и покривену трибину са 200 столица. За тренинге у вечерњим сатима постављени су рефлектори.

ФК Слобода из Доњег Товарника – фото: М.Јосимов

Извор: https://srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 06. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!