ПОБЕДА ВОЈВОДИНЕ ПРОТИВ РАДНИЧКОГ 1923

У два дијеметрална дела утакмице са екипом крагујевачког Радничког, Војводина се од непрепознатљивог колектива у првом полувремену ипак издигла у другом до нивоа довољног за девету победу у сезони.

Високо постављеном линијом одбране Крагујевчани су изненадили и у саставне делове разбили идеју домаћег тима о започињењу акција на сопственој половини, до противничког шеснаестерца. Отуда и оцена да је Раднички деловао хомогеније у пољу и знатно опасније испред Царевићевог гола. Захваљујући вом голману мрежа Војводина није се тресла у 14. минуту. Чоловић је центрирао с десне стране, главом је лопту из непосредне близине проследио Шимић, Царевић је парадом одбио, да би Томићев шут на одбитак завршио изнад пречке. Била је то једина ситуација помена вредна, што се повољних прилика тиче, у првом полувремену.

У збир момената за утисак о незанимљивом и до бесвести досадном делу меча, спада ситуација у 10. минуту када је судија Стефановић, после контакта голмана Лековића са Чумићем, досудио пенал за Војводину, да би који минут касније, на основу видео асистенције, променио сопствену одлуку и доделио лопту голману Крагујевчана. У финишу полувремена домаћи играчи су кренули нешто организованије ка противничком голу, али су покушаји Уроша Николића у 38. Симића у 42. и Чумића из даљине у 44. минуту само употпунили утисак о немоћи домаћег колектива.

Све што је пропустила у првом, Војводина је надокнадила на самом почетку другог полувремена. Као да је друга екипа на терен истрчала. У 48.минуту Чумић је с леве стране убацио лопту у петерац, Поњевић је неспретно захватио лопту и проследио је у сопствену мрежу за вођство Новосађана. Седам минута касније у листу стрелаца уписао се и Симић, а у улози асистента поново је био Чумић. Колико резултатски, домаћи играчи су, барем у истој мери, значајнијим поседом лопте и смисленијим комбинацијама подсетили ко је ко на Карађорђу.

Идеалне прилике да резултатски капитал увећају пропустили су потом Симић у 75. и Малбашић у 77. минуту,  а њихово несналажење казнио је голом Видовић, један минут после Малбашићевог промашаја. Низ петоминутних узбуђења пред оба гола завршио је Симић, боље рећи голман Лековић, зауставивши Симићев шут из непосредне близине. Узвратио је Да Силва, али је резултат остао у корист домаћег тима, за његову девету победу и позицију на табели која даје објективну пролећну шансу за европску причу.

Војводина – Раднички 1923 2:1 (0:0)

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 1.500, судија Милан Стефановић (Београд), стрелци: Поњевић (аг) у 48. и Симић у 52. минуту за Војводину, Видовић у 78. минуту за Раднички, жути картони:Витас, Ђорђевић, Зукић, тренер Раставац (Војводина), Ивановић, Да Силва (Раднички).

ВОЈВОДИНА: Царевић 6, Бјековић 6, Витас 6,5, Јеличић – (Зукић 6), Ђорђевић 6, Буснић 6, Топић 6, У.Николић 6,5 (Кабић), Симић 6 (Вукчевић), Чумић6,5 (Бараје), Н.Николић6 (Малбашић).

РАДНИЧКИ 1923: Лековић 6, Влајковић 6, Ивановић 6,5, Цветиновић 6, Поњевић 6, Крајишник 6 (Миличић), Видовић 6,5, Чоловић 6,5, Видосављевић6 (Стоиљковић), Томић6 (Брновић), Шимић 6(Да Силва).

Л.Бакмаз

Фото: ФК Војводина

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 12. 11. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!