ПОБЕДА ЗА ПОПОВИЋА

БОРАЦ (ШАЈКАШ) САЧУВАО ДРУГУ ПОЗИЦИЈУ

Борац је савладао Подунавца и сачувао другу позицију у српсколигашкој „Војводини”. Пре последње рунде и гостовања Кабелу, Шајкашани су два корака испред Нафтагаса. Иако је дуел са гостима из Белегиша био без резултатског значаја, завршен је са десет жутих картона, четири су додељена играчима Борца, а шест гостима.

– Било је жустро, жестоко и борбе као да је почетак, а не смирај сезоне – каже тренер Небојша Филиповић. – Овакви мечеви привлаче пажњу и публика воли да их гледа. Заслужено смо победили и тријумф није долазио у питање.

Потом је, са селом у гласу, истакао:

– Погодила нас је смрт економа Бобе Поповића, играчи су трагичну вест сазнали у суботу пре подне. Тужни су ушли у свлачионицу, увек их је дочекивао уз осмех и храбрио. Због тога је и почетак био слабији. Марко Ковачевић је, средином полувремена, после корнера, захватио полуволеј и донео вођство и било је лакше.

Кад је, у финишу првог дела, нападач Страхиња Крстевски реализовао пенал и удвостручио предност, Шајкашани су отворили врата тријумфа.

– Фаулиран је капитен Лука Гргић, а после 2:0, Милутин Торбща погодиоје пречку и победа је могла да буде и убедљивија. Задовољан сам тријумфом и односом играча, желели су победу и у последњој рунди, на гоствању Кабелу, циљ је да оверимо друго место. Надиграваћемо се, па шта буде. 

Са два гола из пенала, Крстевски је дошао до 17 голова у првенству и за три је иза водећег стрелца Шавије из Текстилца.

– Победу и успешну сезону посвећујемо економу Боби. Испратио нас је после последњег тренинга пред утакмицу, а кад смо у суботу сазнали даје преминуо, нисмо могли да верујемо. Погнутих глава прошли смо кроз врата испред којих нас је дочекивао и испраћао. То је отежало почетак утакмице, али пренули смо се и победили. Подунавпу нисмо дали прилику, могло је да буде више од 3:1. Кад су пенали у питању, увек прихватам одговорност, био сам прецизан и нисам оптерећен листом стрелаца. Растерећени смо пред гостовање Кабелу, увек тежимо да победимо – каже Крстевски.

Б. Ц.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 08. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!