ПОБЕДОМ У ИЗРАЕЛУ ДЕВОЈКЕ ЗАВРШИЛЕ КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

Победом у Израелу – 2:0 (1:0) најбоља женска репрезентација Србије окончала је квалификације за Првенство света које се идуће године одржава у Аустралији и Новом Зеланду. Србија је завршила квалификације на трећем месту и сада је још већа жал за пропуштеном шансом, поготово у претходном мечу са Португалом у Старој Пазови (1:2), јер према свему приказаном, изабранице селектора Предрага Гроздановића заслужиле су бараж за одлазак на Првенство света. Остаје нада да ће у неком наредном циклусу Србија направити искорак и изборити се за одлазак на једно од два највећа такмичења.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Рубин (аутогол) 34, 0:2 Матејић 90+4. Стадион Нес Зиона. Судија: Фрида Нилсен (Данска).

ИЗРАЕЛ: Рубин, Шараби, Зеликович (48. Хазан), Накав, Перл (89. Штајншнајдер), Авад, Бек, Кузњецов (46. Актел), Алмасри (73. Китман), Селимхоџић, Авитал (46. Сомер). Селектор Ерез Белфер

СРБИЈА: Благојевић, Петровић, Словић, Дамјановић, Фрајтовић, Стефановић, Павловић, Филиповић, Ступар (76. Влајнић), Благојевић (73. Матејић), Ивановић. Селектор Предраг Гроздановић

Селектор Предраг Гроздановић не крије да ни 21 освојени бод није био довољан за бараж и наставак борбе за одлазак на Првенство света.

-Девојке су одиграле једну од најбољих утакмица у квалификацијама. Немам шта да им замерим, хвала им на свему, хвала стручном штабу. Мислим да смо у квалификацијама ипак одрадили добар посао, нисмо се квалификовали, али идемо даље. Ова генерација девојака може да направи нешто више и направиће сигурно. Освојили смо 21 бод, није било довољно, рекао сам девојкама глава горе, идемо даље – рекао је Предраг Гроздановић.

 

 

Извор: https://fss.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 07. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!